Svetla

(20971 proizvod)

Pošto su svetla prisutna u svakom domu, izbor u ovoj oblasti je zaista veliki. Modeli se među sobom razlikuju po nameni, obliku i načinu rada, a sve njih možeš da pronađeš na Idealno.rs. Možeš da biraš među plafonskim svetlima, zidnim, stonim lampama, visećim, podnim, spoljašnjim i mnogim drugim. Uopšteno, plafonska svetla su podeljena na ugradna i na obična viseća plafonska svetla. Kada se odlučuješ za plafonska svetla, dobro razmisli šta više odgovara tvom stanu. Takođe, moraš da budeš svestan da je za montažu ugradne rasvete potrebno malo više znanja i rada. Obično je potrebno da se postavi spušteni plafon u koji ćeš da ugradiš rasvetu. Mnogo je pametnije da za takav posao angažuješ nekog iskusnog majstora.

Zidne lampe nisu samo namenjene za stvaranje ambijentalnog osvetljenja. Mogu se koristiti i kao svetlo za čitanje ili kao glavno osvetljenje prostorije. Sve zavisi, pre svega, od toga za koju vrstu zidnog svetla se odlučiš, kao i od njene pozicije u prostoriji. Prednost zidnog svetla u odnosu na plafonsko je da njihova svetlost ne pada odozgo i zbog toga stvara manji odsjaj. U kupatilu su zidna svetla u nivou lica pogodnija od plafonskih svetiljki, jer zbog ugla pod kojim svetle ne stvaraju senku na licu. Na taj način u ogledalu vidiš realističniji odraz.

U zavisnosti od tvojih potreba, možeš da izabereš i vrstu stone lampe. Klasične, štedljive, LED – sve u zavisnosti od toga šta ti je potrebno. Sa LED lampama štediš najviše električne energije, a pored toga one su pogodne za radno okruženje u kojem nema dovoljno svetlosti, jer emituju jaku belu svetlost.

Ukoliko je prostor dovoljno veliki i plafon dovoljno visok, a nema dekorativog elementa koji bi ga ukrasio, do izražaja dolaze viseće lampe. Čak i ako opremaš prostor koji se ne uklapa u gornji opis, ne gubi nadu, jer postoji mnogo vrsta visećih lampi i neka je sigurno pogodna za tebe. Takođe, možeš da izabereš i podnu lampu, sa kojom možeš da osvetliš dnevnu sobu, a često su prisutne i u salama – posebno kada su one velike i slabo osvetljene, podna lampa može da bude i odlično rešenje za popunu prostora i dodatno osvetljenje, pa se nalaze i u spavaćim sobama i kancelarijama. One upadljivijeg izgleda se obično koriste u dnevnim sobama i hodnicima, a ponekad i u spavaćim sobama, dok su za kancelarije najpogodnije moderne minimalističke podne lampe.

više
20971 proizvod
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka