Bicikli

Obožavaš biciklizam i tražiš novi bicikl? Ili ga ipak kupuješ nekome na poklon? Bicikli se međusobno razlikuju u odnosu na svrhu korišćenja. Određeni tip bicikla može da bude potpuno beskoristan za tvoje potrebe, zato svakako proveri bogatu ponudu i olakšaj sebi kupovinu.

U ponudi su MTB, drumski, trekking i gradski bicikli, u muškim, ženskim i dečijim modelima. Osim nabrojenih bicikala, možeš naći i razne biciklističke delove i opremu, gume i unutrašnje gume.

MTB bicikli nisu namenjeni vožnji po uređenim putevima, već po planinskim putevima i makadamu. Izdržljiviji su od drumskih bicikala i opremljeni su amortizerima, samo prednjim ili i prednjim i zadnjim.

Sa druge strane su drumski bicikli koji su namenjeni vožnji po uređenim, asfaltiranim putevima, jer su lakši i ujedno neodgovarajući za teške puteve. Kod kupovine ovakvog bicikla bitna je njegova težina koja je obično ispod 10 kilograma.

Nekakva mešavina brdskih i drumskih bicikala su trekking bicikli, koji su namenjeni vožnji po putu, ali i po makadamu i šumi i obično su lagani da bismo mogli da ih nosimo preko delova puta koji se ne mogu proći biciklom. Od MTB bicikala se razlikuju i po većim točkovima ili izostanku amortizera.

Vrlo rašireni su i gradski bicikli koji zbog oblika i manjka brzina nikako nisu namenjeni brdskom biciklizmu ili dugim drumskim dionicama. Korisni su za sigurno i lagano putovanje po gradu, a namenjeni su celoj porodici jer su udobniji, jednostavniji i često lepšeg izgleda nego ostali bicikli.

U ponudi ostalih bicikala prevladavaju električni i sklopivi bicikli - prvi su namenjeni za vožnju sa ili bez pomoći električnog motora, dok drugi zauzimaju vrlo malo prostora pa ih možeš staviti u prtljažnik ili ukrcati na brod i koristiti na putovanju, a korisni su i ako nemate mesta za odlaganje bicikla.

U bogatoj ponudi bicikala možeš naći i brojnu opremu (merači, kacige, katanci, unutrašnje gume) koja će se pobrinuti za udobniju i sigurniju vožnju. Pre kupovine svakako proveri na koji način i po kakvom terenu nameravaš da voziš svoj novi bicikli.

više

Ne propusti

Saveti prilikom kupovine

Bicikli za celu porodicu na jednom mestu

Spojite udobno s korisnim i idite na porodični izlet biciklom! Pripremili smo ti predlog četiri modela ...

Dečiji bicikli - 6 najboljih modela za devojčice i dečake

I odraslima je teško da odaberu odgovarajuću veličinu bicikla, a kamoli deci koja tako brzo rastu. Dečije ...

Ženski bicikl

Bicikl je odlično prevozno sredstvo za grad, a ni pronalaženje parkirnog mesta tada nije problem. Njime ...

Treking bicikl je najbolji izbor za vas?

Biciklizam je sportska aktivnost koja bi trebala da bude deo života svakoga od nas. To je odlična prilika ...

Prikaži sve savete za kupovinu
Na Idealno.rs se aktivno brinemo za bezbednost korisnika i podataka.

Za prikaz proizvoda i ponuda prodavnica sačekaj malo.

User: 54.162.15.31 43620124

Za dodatna pitanja, pišite na webmaster@ceneje.si

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedelljne e-novosti.