Potraži među prikazanim proizvodima

Dezinfekcija za ruke

(59 proizvoda)

Dezinfekciona sredstva postala su neizostavan deo svakodnevne higijene. Nalazimo ih u trgovačkim centrima, restoranima, ali i u ličnoj torbi. Ipak, postoji velika razlika između antiseptika i dezinficijensa.

I antiseptici i dezinficijensi ubijaju mikroorganizme. Mnogi ljudi brkaju te pojmove pa antiseptike ponekad nazivaju i dezinficijensima kože. Na telo se nanosi antiseptik, dok se dezinficijens nanosi na nežive površine, kao što su npr. radne ploče i rukohvati.
 
Antiseptik je sredstvo koje zaustavlja ili usporava rast mikroorganizama. U njima najčešće nalazimo alkohol, etanol, derivate hlora ili natrijum-hipohlorit. Različite vrste antiseptika, koji mogu biti u vidu gela, spreja, maramica ili tečnosti, razlikuju se po ceni, efikasnosti, upotrebi i mogućim nuspojavama.
 
Neki primeri antiseptika su tečnost za ispiranje usta ili sredstvo za dezinfekciju ruku, od kojih su oba sigurna u dodiru s kožom i izuzetno efektivna u uništavanju velikog broja mikroorganizama. Mogu da sadrže i prijatan miris, koji ne umanjuje njihovu delotvornost.

Pre dezinfekcije, kožu operite od prljavštine jer ona smanjuje efikasnost dezinfekcije. Koristite antibakterijski sapun za dezinfekciju jako zaprljane kože. Ako vam on nije pri ruci, upotrebite obični sapun i vodu, a zatim gel za dezinfekciju. Kad je reč o sredstvu sa oko 70 odsto alkohola, dovoljno je već pet do deset sekundi da ruke budu čiste. Međutim, pripazite, alkoholni gelovi mogu da isuše vašu kožu.

Prikaži više
59 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka