Superhrana

(198 proizvoda)

Pošto se danas često srećemo sa hranom koja je siromašna vitaminima, mineralima i drugim dragocenim materijama, na tržištu je počela da se pojavljuje posebna vrsta hrane, koju nazivamo superhrana. Superhrana je izraz za hranu, koja sadrži mnoge vitamine, minerale, esencijalne masne kiseline, enzime, aminokiseline, antioksidante i druge izuzetno važne sastojke, koji pozitivno utiču na funkcionisanje ljudskog tela. Među takve namirnice spadaju i mnoge koje rastu u našoj bašti, a ima i onih koje se nešto teže pronalaze na policama prodavnica.

Superhrana pomaže funkcionisanju našeg imuno sistema, pomaže pri čišćenju tela i proizvodnji novih ćelija, koje štite od slobodnih radikala i oksidativnog stresa, sa kojima se susrećemo svakog dana. U superhranu ubrajamo alge, kao što su klorela i spirulina, ječmenova trava, maslačak, orah, goji i acai bobice, maca, kokosova voda, noni, matični mleč, čia seme i druga manje ili više poznata hrana, sa lekovitim mešavinom sastojaka koji doprinose našem zdravlju.

Konzumiranje superhrane se preporučuje svima koji nemaju dovoljno vremena da odvoje za jelo, koji se ne hrane zdravo i raznovrsno, kao i onima koji žive i rade pod stresom ili pate od određenih bolesti. Posebno se preporučuje konzumiranje superhrane onima preko 40-te godine starosti, kada naše telo ne proizvodi određene sastojke u dovoljnim količinama, pa je potrebno da se nadomeste.

Prikaži više
198 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka