Uslovi korišćenja

Podaci, informacije i aplikacije na veb stranici IDEALNO.RS su dostupni korisnicima u skladu s uslovima i ograničenjima navedenim u nastavku.

Uvod

Dobrodošli na veb portal Idealno.rs, koji je u vlasništvu preduzeća Ceneje d.o.o. Cilj veb portala Idealno.rs je da pomogne potrošačima pre odluke o kupovini. Idealno.rs prikuplja podatke o prodajnom programu većine srpskih prodavnica i objavljuje ih na portalu www.idealno.rs.

Odgovornost

Sadržaji na portalu ne predstavljaju službene informacije, osim ako to nije posebno naznačeno. Podaci, informacije i onlajn aplikacije koje su dostupne na veb portalu ili putem veb portala www.idealno.rs mogu se promeniti bez prethodnog obaveštenja. Korisnici koriste veb portal na vlastitu odgovornost. Ni Idealno.rs ni druga pravna lica koja učestvuju u održavanju veb portala ne odgovaraju za bilo kakvu štetu, direktno ili indirektno, a koja bi rezultirala iz pristupa, korišćenja ili nemogućnosti korišćenja podataka, informacija i aplikacija na veb portalu. Za tačnost podataka dobijenih od drugih lica, Idealno.rs nije odgovoran. Idealno.rs ne odgovara za štetu nanesenu korisnicima pri upotrebi netačnih podataka.

Upotreba i sigurnost ličnih podataka

Naša politika upotrebe i zaštite ličnih podataka opisana je u Pravilima o privatnosti.

Korisnici veb portala

Svako korišćenje veb portala Idealno.rs koje nije smatrano kao normalno korišćenje, je zabranjeno i predstavlja povredu i prijaviće se nadležnim službama za kazneni progon. Normalnim korišćenjem se smatra korišćenje aplikacije bez softverskih alata (spider, skripte,..) i u smislu normalnog broja zahteva u doglednom vremenu - normalnim brojem zahteva se smatra maksimalno 2 zahteva po sekundi.

Korisnici portala mogu biti anonimni ili registrovani. Anonimni korisnici mogu koristiti besplatne usluge (npr. pristup informacijama o proizvodima, njihovom stanju zaliha u prodavnicama, cene,...). Registrovani korisnici imaju pristup određenim aplikacijama portala Idealno.rs, koje nisu dostupne neregistrovanim korisnicima. Registrovani korisnici imaju korisničko ime i lozinku vezanu za osobu koja se registrovala za usluge portala Idealno.rs. Korisničko ime i lozinka se smatraju poslovnom tajnom i ne smeju se poveriti trećoj osobi. Registrovani korisnici preuzimaju odgovornost za sve aktivnosti koji će biti izvedene sa njihovim korisničkim imenom i lozinkom.

Opseg baze podataka i prava intelektualnog vlasništva

Korisnici veb portala treba da uzmu u obzir sledeće činjenice:

  • da je baza podataka u informacionom sistemu Idealno.rs – kao celina i kao pojedinačni delovi sistema – zaštićena u skladu sa Zakonom o zaštiti autorskih prava i srodnim pravima
  • da su podaci te veb usluge baze podataka Idealno.rs u skladu sa odredbom Zakona o zaštiti autorskog prava i srodnim pravima
  • da je znak Idealno.rs zaštićen kao žig ili usluga u skladu sa Zakonom o žigu propisanog od strane Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Srbije

Zakon o zaštiti autorskih prava i srodnim pravima propisuje da korisnik može istovremeno da koristi samo neznatne delove baze podataka (kvalitativno i / ili kvantitativno) ili u meri u kojoj je predviđeno normalno korišćenje veb aplikacija raspoloživih za anonimne i registrovane korisnike. Svi ostali oblici korišćenja i omogućavanja korišćenja trećim osobama (npr. objava na serveru trećeg korisnika, reprodukciju u drugim dokumentima, itd.) su izričito zabranjene. Ova zabrana se odnosi na sve oblike korišćenja koji prelaze lične potrebe. Posebno, je zabranjeno:

  • korišćenje većih delova (kvalitativno i / ili kvantitativno) baze podataka (npr. reprodukcija strukture baze podataka, delova strukture baze podataka, određenih zapisa itd.),
  • korišćenje baza podataka suprotno od normalnog korišćenja ili na način koji može uticati na interese Idealno.rs (npr. sistemsko i stalno korišćenje baze podataka u manjim komponentama, itd.),
  • sticanje bitnih delova (kvalitativno i / ili kvantitativno) baze podataka sa određenim softverskim rešenjima,
  • uklanjanje izvora navoda.

Takođe je zabranjeno uklanjanje ili zamena znakova (logotipa) "Idealno.rs", kada je prikazan kraj određenih podataka ili informacija. Korisnik je odgovoran za svu štetu koja bi mogla nastati na Idealno.rs zbog nepoštovanja navedenih uslova i ograničenja.

Korišćenje podataka i informacija sa veb portala

Ni jedan od podataka ili informacija sa veb portala ne sme da se koristi bez dozvole Idealno.rs u komercijalne svrhe. Nije dozvoljeno prikupljanje podataka i informacija sa veb portala u bilo kojoj javnoj ili privatnoj bazi podataka. Objavljivanje, u bilo kom obliku, nije dozvoljeno osim ako kod podataka nije izričito navedeno, da se objavljivanje dozvoljava. Podaci i informacije sa veb portala korisnik može preneti na svoje vlastite sisteme za vlastite potrebe, ali se ne smeju menjati oznake autorskih prava i drugih srodnih prava. Dozvoljeno je ispisati podatke i informacije za čitanje za vlastite ili nekomercijalne potrebe. Kopiranje, prenošenje, objavljivanje, izmena podataka i informacija ili slanje poštom ili distribucija na bilo koji način, bez prethodnog pismenog odobrenja Idealno.rs je strogo zabranjeno.

Linkovi na veb portalu

Linkovi na portal ili glavnu stranicu i/ili druge pod-stranice, dozvoljeni su samo uz pismenu suglasnost Idealno.rs.

Stranice veb portala Idealno.rs mogu da sadrže linkove na druge veb stranice koje ne održava Idealno.rs. Tako da Idealno.rs nije odgovoran za sadržaje tih stranica.

Pristupačnost veb portalu

Idealno.rs se trudi da osigura korisnicima nesmetano korišćenje veb portala - u normalnim uslovima 24 sata na dan. Zbog tehničkih razloga (za održavanje i / ili zamenu opreme) Idealno.rs zadržava pravo na kratkotrajne pauze ili prekide pristupa veb portalu, obično posle 20 časova.

Rešavanje sporova

Bilo koji sporovi koji proizlaze iz korišćenja veb portala u suprotnosti sa odredbama Opštih uslova portala Idealno.rs korisnici i Idealno.rs će rešavati mirnim putem. Ako to nije moguće, za rešavanje spora je nadležan sud u Beogradu.

O kolačićima

Više o upotrebi kolačića opisano je u Pravilima o privatnosti.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2021 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka