Supermarket

Toplomeri

U potrazi ste za novim toplomerom, ali zadnjeg ste kupovali tako davno da ne znate kakav da odaberete? Brzi pregled ponude na tržištu aparata za zdravlje pokazaće da imate više mogućnosti prilikom izbora i to s obzirom na vrstu toplomera i proizvođača. Kako bi izbegli pogrešnu kupovinu, proverite različite modele, međusobno ih uporedite i odaberite toplomer prema svojim potrebama.

U kategoriji Toplomeri, modele možete razvrstati s obzirom na proizvođača, među kojima ćete pronaći priznate i kvalitetne brandove poput Omrona, Brauna, Sanitasa, Lanaforma, Momerta i drugih. S obzirom na vrstu toplomera, možete birati ušne, čeone, bez-kontaktne, infracrvene, digitalne, usne ili klasične toplomere. A razlika među njima?

Ušni toplomeri za merenje temperature koriste uvo, a njegove prednosti su brzina merenja i činjenica da temperatura u uhu najbolje odražava stvarnu telesnu temperaturu. Čeoni toplomeri nameste se na čelo i omogućavaju brzo merenje od svega nekoliko sekundi i uglavnom imaju ugrađenu memoriju za određeni broj predhodnih merenja temperature. Digitalni toplomeri su trenutno najrašireniji u upotrebi, jednostavni su za korišćenje, imaju zvučni signal za kraj merenja i lako se održavaju. Bez-kontaktni toplomeri omogućavaju vam merenje temperature bez dodira i posebno su praktični za merenje temperature velikom broju ljudi u kratkom vremenu, precizni su, a određeni modeli imaju i mogućnost merenja temperature prostora te memoriju za predhodna merenja. Infracrveni toplomeri emituju infracrvenu energiju koju isijava površina, ta energija prolazi kroz sočivo i pretvara se u temperaturne vrednosti. Usni toplomer namesti se pod jezik i omogućava precizno merenje telesne temperature, ali zahteva strpljenje i mirovanje tokom merenja. Klasični toplomeri su živini toplomeri koji i dalje po iskustvima mnogih nude najpreciznija merenja, a mane su im dugo vreme merenja (oko 5 minuta) i činjenica da se mogu lako razbiti.

Pre kupovine novog toplomera informišite se o njegovim tehničkim karakteristikama – proverite da li je odgovarajući za sve starosne grupe, ako se radi o digitalnom toplomeru imajte na umu i dodatne funkcije poput merenja temperature prostora, zvučnog alarma, mesta za memorisanje predhodnih merenja i slično. Osim toga, pripazite da li je određenom modelu potrebno dokupiti zamenjive nastavke te koju bateriju koristi.

više

Saveti prilikom kupovine

5 saveta za Osmi mart – kako da je iznenadiš

Dan žena je međunarodni praznik koji se obeležava 8. marta u više od 100 zemalja sveta. Tog dana slavimo ...

Izbor savršenog poklona više nije nemoguća misija

Praznična trpeza, zabave u decembru, druženja s porodicom, prijateljima i saradnicima. Sve je to neizostavni ...

Vrste aparata za zdravlje

Prevencija je najbolji način čuvanja od bolesti koje su danas prisutne i od kojih svakodnevno oboleva ...

Prikaži sve savete za kupovinu
57 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka