Traktorske, građevinske i teretne gume

(700 proizvoda)

Izbor guma odgovarajućih dimenzija je važan kod svih vozila, a moramo da dodamo da je biranje guma odgovarajućih performansi naročito važno kada biramo gume za teretna i polu-teretna vozila, gume za poljoprivredne mašine i gume za radne mašine.

Biranje teretnih guma nije nimalo jednostavno. Dobra teretna guma itekako utiče na troškove prevoznika tako da su kvalitet izrade i tehničke karakteristike gume od presudne važnosti. Loše odabrana i neodgovarajuća guma na teretnom vozilu će itekako oblikovati udobnost i sigurnost vožnje, i značajno uticati na potrošnju goriva.

Traktorske gume se dele na radijalne i dijagonalne, u zavisnosti od unutrašnje konstrukcije. I prilikom biranja gume za poljoprivredna vozila na raspolaganju su gume bez unutrašnje gume koje su čest izbor za kombajne i industrijske traktore.

Prilikom biranja traktorskih, građevinskih i teretnih guma treba obratiti pažnju na veličinu gume, odnosno izabrati gumu prave širine i visine. Kod biranja traktorskih guma, svakako treba uračunati i težinu samog traktora, dodatnog alata ali i teret koji će traktor prevoziti.

Osim veličine gume izuzetno je važno paziti i na pritisak u gumama koji uvek treba da bude u skladu s teretom koji guma nosi. Ako su gume naduvane premalo ili previše, može doći do povećane potrošnje goriva, a time je i sama sigurnost vožnje ugrožena.

U svakom slučaju, pre kupovine proverite ponudu u kategoriji, pažljivo izaberite odgovarajuću gumu i ne zaboravite, pravilno održavanje guma se višestruko isplati.

Prikaži više
700 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka