Mikseri

(1720 proizvoda)

Ako si u potrazi za svestranim kuhinjskim uređajem koji je pogodan za pripremu zdravih smoothija, supa, koktela, dečije hrane i još mnogo toga, mikser je pravi izbor. Kvalitetni mikseri su lako dostupni po relativno niskoj ceni, pa možeš birati između niza različitih modela, brendova, kombinacija boja i sposobnosti mešanja. Da bi ti izbor bio što lakši, pre kupovine proveri zanimljiv izbor različitih miksera. Mikseri se razlikuju prema snazi koja može da iznositi do nekoliko stotina vati. Od same snage uređaja zavisi koliko je lako pripremiti hranu i kako brzo će biti gotova, a inače, postoji nekoliko tipova miksera - štapni, ručni i blenderi.

U zadnje vreme sigurno su najkorišćeniji štapni mikseri, koji omogućavaju mešanje, usitnjavanje, rezanje, gnječenje i mućenje. Raspon različitih funkcija zavisi od priloženih nastavaka. Prilikom biranja štapnog miksera treba gledati koliko je lagan i snažan, kao i koliko dobro ako ima ergonomski dizajniranu ručku i pregledne tastere. Pre kupovine proveri da li je nož napravljen od nerđajućeg čelika i da li su komponente prikladne za pranje u sudomašini.

Ručni mikseri s raznim nastavcima omogućavaju nekoliko načina obrade hrane, od mešanja i mućenja do gnječenja. Kao i kod štapnih miksera i ovde treba obratiti pažnju na materijale od kojeg su napravljene oštrice (nerđajući čelik), korišćenje odnosno ergonomski dizajnirane ručke i taster za izbacivanje nastavaka. Ne zaboravi da se raspitaš kakvi nastavci su priloženi, jer od toga zavisi niz jela koje možeš da pripremiš s mikserom.

Blenderi (stoni ili vertikalni mikseri) se koriste za pripremu raznih napitaka i odnedavno su izuzetno popularni. Oni obično imaju staklenu posudu za merenje, u kojoj jednostavno odmeriš potrebne sastojke. Najbolje je ako je oštrica napravljena od nerđajućeg čelika, a pre kupovine dobro proveri koliko različitih nivoa brzine im mikser i da li je pogodan za drobljenje leda.

više
1720 proizvoda
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka