Prenosnici

Kupujete novi laptop, a niste sigurni koji je model najbolji za vas? Treba vam laptop koji će raditi glatko za posao ili u školu, ili razmišljate o kupovini kultnog Apple laptopa sa naprednim dizajnom? Pre kupovine uporedite različite modele koji se međusobno mogu uporediti svojim tehničkim karakteristikama, čime se pojednostavljuje odluka.

U kategoriji prenosnih računara možete pronaći uređaje različitih brandova kao što su HP, Apple, Lenovo, Asus, Toshiba, Dell i drugi, s izborom različitih filtera koji su na raspolaganju, Apple prenosni računari, prenosni računari s ekranima do 15", do 17" i više od 17 " i mini laptopovi.

Kao i kod desktop računara, kod izbora laptopa treba obratiti pažnju na ključne računarske komponente koje omogućavaju neometan rad. Što se tiče procesora, glavni proizvođač na tom području kod prenosnih modela je Intel, a jedna od najvažnijih komponenti je grafička kartica, pogotovo ako koristite računar za igranje zahtevnih igara, grafički dizajn ili programiranje.

Od ostalih komponenti važnu ulogu ima sistemska memorija ili RAM, koja je u većini prenosnih računara 4 GB, što je prosečnom korisniku sasvim dovoljno. Više memorije znači brže učitavanje programa, kao i istovremeni rad sa više programa bez gubitka u performansama.

Većina prenosnih računara ima već unapred instaliran operativni sistem, među kojima prevladava Windows, i imaju različite optičke jedinice, kao što su DVD RW, DVD-RW DL, DVD RW SM, Blu-ray i druge. Pre nego što kupite laptop, ne zaboravite na veličinu hard diska, kod kojeg se uopšteno smatra da što je disk veći, računar bolje radi. Hard diskovi su danas kod većine prenosnih računala oko 320 GB.

Takođe možete odabrati neki od Apple prenosnih računara, koji su napravljeni od trajnih, ekološki prihvatljivih materijala, koji su energetski efikasni i sadrže komponente vrlo visokog kvaliteta. Njihov dizajn je vrhunski. Postoje dva modela, MacBook Air i MacBook Pro, kod kojih možete da birate između različitih veličina ekrana. MacBook prenosni računari imaju svoj operativni sistem, MacOS, ali su kompatibilni sa Microsoft Office sistemom i drugim programima koje koristi većina ljudi.

Tu su i mini prenosni računari sa mnogo manjim ekranom, koji troše znatno manje energije, i kojima baterija traje čak tri puta duže. Modeli se uglavnom razlikuju po veličini ekrana, koji su obično veliki 10 ili 11 inča, pa uprkos nešto slabijim performansama u poređenju sa konvencionalnim prenosnim računarima, i ovdje važi da pre kupovine posebnu pažnju treba obratiti na osnovne komponente, kao što su procesor, grafička kartica, količina radne memorije i hard diska, kao i operativni sistem.

više
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Tip procesora

Veličina ekrana (u")

MIN MAX

Brzina procesora (u GHz)

MIN MAX

Kapacitet radne memorije

MIN MAX

Kapacitet hard diska (u GB)

MIN MAX

Kapacitet SSD diska (u GB)

MIN MAX

Dodat operativni sistem

Izlazi

Broj USB konektora

Grafička kartica

Proizvođač GPU

Kapacitet memorije grafičke kartice (MB)

MIN MAX

Web kamera

Čitač memorijskih kartica

Boja

Optički uređaj

Broj ćelija baterije

Težina (kg)

MIN MAX

Bežično povezivanje

Stanje

Ne propusti

Saveti prilikom kupovine

Izaberite onaj prenosni računar koji će zadovoljiti vaše potrebe!

Da li ste pred kupovinom ili zamenom prenosnog računara? Niste stručnjak na ovom području i ne znate ...

Kupovina laptopa sa 17" ekranom

Laptop je postao gotovo neophodna stvar u današnje vreme, praktičan je za korištenje u poslovne, ali ...

Kupovina prenosnog računara sa 15" ekranom

Pri kupovini laptopa veličina ekrana igra veliku ulogu jer uz cenu utiče i na upotrebljivost i kvalitet ...

Zašto odabrati Apple prenosni računar?

Razmišljali ste o kupovini Apple prenosnog ili desk računara, ali su vas brojni negativni komentari ...

Prikaži sve savete za kupovinu

Komentari

Pre 3 godine

TOSHIBA prenosni računar SATELLITE C870-17W

TOSHIBA prenosni računar SATELLITE C870-17W

kupio sam ga za devojku jer je bele boje, prezadovoljna je, a i meni se čini da je dobar. Prednost je što je jeftin, ali zato nema os pa morate sami da ga instalirate. Za tu cenu se definitivno isplati.

Na Idealno.rs se aktivno brinemo za bezbednost korisnika i podataka.

Za prikaz proizvoda i ponuda prodavnica sačekaj malo.

User: 54.162.15.31 1284849960

Za dodatna pitanja, pišite na webmaster@ceneje.si

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedelljne e-novosti.