Stone lampe

(2290 proizvoda)

Verovatno te neće iznenaditi činjenica da stone lampe svoju praktičnu primenu nalaze u svim delovima enterijera. Međutim, razlike koje utiču na prikladnost postavljanja stonih lampi mogu se videti u vrstama sijalica koje daju različiti intenzitet i boju svetlosti, kao i u mnoštvu različitih dodataka i modernih funkcija.

Njihova fleksibilnost ne poznaje granice. Stona lampa ne sme da izostaje ni na jednom radnom stolu. U tvojoj dnevnoj sobi ukrasna stona lampa savršeno će pristajati na stočiću za kafu kao element dizajna. A ni tvoj noćni ormarić ne sme da ostane uskraćen za raskošnu spavaću stonu lampu za čitanje omiljenih knjiga pred spavanje.

Ipak, biraj mudro jer je opcija zaista mnogo, a nisu sve stone lampe jednake po svojstvima.

Vrste i funkcije stonih lampi

Lava lampa

Ako tražiš savršenu stonu lampu za stvaranje opuštene atmosfere, nabavi lava lampu. Nikada ne izlazi iz mode i njena očaravajuća predstava nikada ti neće dosaditi.

LED stona lampa

Za ljubitelje ekologije i ekonomičnosti, LED stone lampe su jasan izbor. Stone lampe opremljene LED diodama troše do 90% manje energije od klasičnih sijalica. Osim toga, imaju nekoliko puta duži radni vek. Ali emituju prilično hladno plavo svetlo, zbog čega se obično ne postavljaju u spavaće sobe.

Dečja lampa

Naravno, na tržištu se mogu naći i dečje stone lampe, od kojih treba očekivati ??dovoljno jaku rasvetu da dete ne ošteti vid. Abažur je najčešće ukrašen likovima iz bajki ili direktno izrađen u obliku životinja i sl. Uz malo sreće, naići ćeš na omiljeni motiv tvog deteta koji će mu sigurno izmamiti osmeh na lice i podstaći maštu.

Solarna lampa

Prošlo je nekoliko godina otkako su se na tržištu pojavile stone lampe opremljene solarnim panelima. Ne možeš pogrešiti sa solarnom stonom lampom sve dok potrebna količina sunčeve svetlosti ima pristup određenom delu enterijera. U tamnim prostorijama ove lampe mogu da zakažu jer tokom dana nemaju vremena da se dovoljno napune.

Stona lampa sa mogućnošću prigušivanja

Prednost stonih lampi sa regulatorom je to što ih možeš koristiti i za rad i za čitanje ili opuštanje. Čak ni ustajanje usred noći ne mora da bude frustrirajuće uz preterano jako svetlo ako ti treba samo malo osvetljenja. To možeš lako da postigneš tako što ćeš smanjiti intenzitet svetla kako bi ga bilo tačno koliko ti je u datom trenutku potrebno. LED stone lampe sa mogućnošću prigušivanja su, takođe, popularna opcija.

Stona lampa sa USB-om

Stone lampe sa USB priključkom koji služi kao punjač idealne su za postavljanje na noćni ormarić. Zahvaljujući toj praktičnoj spravici, nema potrebe da na stolu imaš produžni kabl u slučaju da ti nedostaje utičnica u zidu blizu kreveta.

Radna lampa

Ono što treba da zahtevaš od radne svetiljke jeste sposobnost ravnomerne raspodele svetla po celoj površini stola. Idealna stona lampa za radni sto treba da ima najmanje 300 lumena, što će ti obezbediti dovoljno svetla za rad.

Stona lampa sa lupom

Stona lampa sa lupom vrlo je prikladna za pisanje, čitanje i fini rad. Zahvaljujući njoj ćeš doslovno sve imati pod mikroskopom.

Lampa na dodir

Stone lampe sa kontrolama na dodir takođe dobijaju na popularnosti, omogućavajući ti da pališ i gasiš svetlo dodirom ili čak upravljaš regulatorom svetla i drugim funkcijama svetiljke.

Pametna lampa

Ako jednostavno želiš najbolje i voliš praktične funkcije, pametna stona lampa je prava stvar za tebe. Vrlo često ćeš ih naći potpuno opremljene regulatorom svetlosti, upravljanjem na dodir, USB priključkom, Bluetooth zvučnikom, glasovnom kontrolom ili meračem vremena. Takođe, možeš da uživaš ??u kompatibilnosti sa svojim pametnim telefonom putem mobilnih aplikacija kao što su Apple Homekit, Samsung SmartThings, Google Assistant itd.

Bežična lampa

Nema utičnice na vidiku? Odbaci produžne kable i nabavi bežičnu stonu lampu. Možeš da biraš između punjivih modela i onih na baterije. U prvom slučaju obrati pažnju na kapacitet baterije. Međutim, proizvođači obično navode koliko stona lampa može da taje sa jednim punjenjem.

Lampa sa štipaljkom

Ako ti treba lampa za spavaću sobu, razmisli da li ćeš je koristiti i za čitanje. Ako to imaš u planu, možeš da kupiš stonu lampu sa štipaljkom, koju ćeš pričvrstiti na uzglavlje ili stranicu kreveta po potrebi.

 

Jačina i potrošnja

Koliko određena stona lampa može da svetli označava se u lumenima (lm). Potrošnja je izražena u vatima (W). Međutim, ove dve vrednosti nisu potpuno proporcionalne između pojedinih stonih svetiljki. Dve sijalice iste potrošnje mogu imati različitu jačinu osvetljenja, zavisno od vrste sijalice.

Zato je preporučljivo birati na prvom mestu prema potrebnoj jačini osvetljenja pa tek onda gledati potrošnju. Za osvetljavanje radnog prostora lampa treba da ima od 300 do 500 lumena.

Prikaži više
2290 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka