LED trake

Želiš da naglasiš određeno umetničko delo ili ormar? Možda želiš romantičnu rasvetu u spavaćoj sobi? Ili možda želiš bolje osvetljen kuhinjski sto da bi lakše pripremao hranu. U svakom slučaju, LED trake su verovatno najbolje rešenje za tebe. Pogodne su i za automobile i plovila, jer rade na priključak od 12V.

Kako izabrati odgovarajuću LED traku? Na tržištu postoji mnogo različitih modela LED traka, tako da moraš pre kupovine odlučiti šta očekuješ od svoje LED trake. Koje funkcije će imati u tvom domu? Kakvo osvetljenje ti treba?

Prvo se odluči za dužinu LED trake. Izmeri opseg područja koje će osvetljavati LED traka i onda potraži LED traku koja je najbliža tvojim merama. Zavisno od potreba, odredi jačinu rasvete. Ako ti treba LED traka da prvenstveno stvara osvetljenje na nekom umetničkom delu, onda verojatno ne treba da bude vrlo jaka rasveta. Za razliku od toga, osvetljenje radne površine zahteva jaku svetlost da prilikom rada bolje vidiš.

Jačina osvetljenja zavisi od broja pojedinačnih lampica na traci. Na primer, ako se odlučiš za 5 metara dugu traku, možeš da biraš između 150 do 300 LED dioda. Naravno, traka sa 300 LED dioda će jače svetleti i biti pogodnija za radnu ploču, a traka sa 150 LED dioda će emitovati prigušeno ambijentalno svetlo i biće primerenija za stvaranje dekorativne rasvete.

U zavisnosti od potreba, odredi vrstu svetlosti, koju će tvoja LED traka emitovati. Oznaka RGB znači crvena, zelena i plava svetla (RGB = red, green i blue, srb: crvena, zelena, plava). Tu su i one trake sa samo belim svetlom, gde možeš da biraš između toplog i hladnog svetla. Za upotrebu u hortikulturi možeš pronaći LED trake s UV svetlom, koje će se pobrinuti za dobar rast tvojih biljaka.

Ako kupuješ LED traku za spoljnu upotrebu, izaberi onu koja ima zaštitu od vode, kako je kiša ne bi oštetila. Isto važi i za LED trake koje će se koristiti iznad umivaonika.

Dodatne karakteristike koje nude neke LED trake su menjanje raznih boja osvetljenja (RGB trake) – neke čak imaju automatsko menjanje boja, mogućnost biranja intenziteta svetla, daljinski upravljač i baterije tamo gde uključivanje u struju nije moguće. Kod nekih LED traka postoji i mogućnost rada na senzor pokreta.

O svemu tome odluči pre kupovine, a zatim proveri ponudu na Idealno.rs da bi bio siguran da imaš najbolje LED trake po najboljoj ceni.

više
Saveti 0
234 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.