Plafonska rasveta

(6953 proizvoda)

Budući da su plafonske lampe prisutne u svakom domu, izbor u ovoj kategoriji je stvarno veliki. Različiti modeli se razlikuju po nameni, obliku i načinu rada, a sve ih možeš naći na Idealno.rs.

Generalno govoreći, plafonske lampe se dele na ugradne i samostojeće plafonske lampe. Kada se odlučiš za plafonsku lampu, razmisli koja bi lepše izgledala u tvom domu. Takođe, moraš biti svestan da je za instalaciju ugradnih lampi potrebno malo više znanja i rada. Obično moraš malo da spustiš plafon da bi mogao da ugradiš lampu. Pametnije je za takav posao angažovati iskusnog majstora.

Samostojeće plafonske lampe su mnogo pogodnije za kućne majstore. I premda svi u glavi imamo zamorne kancelarijske ili školske plafonske lampe, danas na tržištu možeš pronaći lampe vrlo zanimljivih oblika koje će vrlo dobro ukrasiti prostor koji osvetljavaju. Srećom, dizajn plafonskih lampi u posljednje vreme je puno napredovao i bez sumnje možeš pronaći onu koja će se uklopiti u tvoju viziju prostora.

Plafonsku lampu je dobro izabrati za prostorije s niskim plafonom, na mestima gde je puno kretanja, kao što su hodnici i na uskim mestima, kao što su skladišta, kupatila, WC-i ... Možeš ih dodati čak i na mesta gde rasveta već postoji, ali nije dovoljna jaka. Ako imaš, na primer, u dnevnom boravku jednu veliku viseću lampu u sredini sobe i ćoškovi nisu dovoljno osvetljeni, možeš pokušati da dodaš neke manje primetne plafonske lampe koje neće ukrasti pažnju velikom lusteru. U takvim slučajevima najbolje je izabrati ugradne lampe, koje se ne vide mnogo kada ne svetle - naravno, ako imaš tu mogućnost.

Prilikom instalacije ugradnih lampi, pazi da ne preteraš sa njihovim brojem. Iako su obično vrlo male, njihova svetlost zavisi od vrste sijalice, koja može biti vrlo jaka. Takođe, uzmi u obzir da nije baš najprijatnije, ako je lampa instalirana odmah iznad vrata. Niko ne voli da ga nešto zaslepi odmah po ulasku u sobu.

Pre kupovine plafonske lampe pogledaj ponudu na Idealno.rs i potraži najnižu cenu.

Prikaži više
6953 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka