Pasivne komponente

Da li se pitaš koje ti pasivne komponente trebaju za tvoj sledeći posao? Spadaš među tehničke, mašinske i elektro entuzijaste? U slobodno vreme se zabavljaš sa elektronikom i zbog toga su ti potrebne pasivne komponente, ali u ovom trenutku ne znaš koje su najpogodnije i za tebe najbolje? U nastavku pročitaj neke jednostavne, ali vrlo korisne savete, na šta treba da obratiš pažnju prilikom biranja pasivnih komponenti, da konačna odluka ne bi bila ishitrena. Takođe, možeš da umesto prodavaca i savetnika u prodavnicama, na portalu idealno.rs o svakom proizvodu pročitaš sve, čak i najmanje, ali važne tehničke karakteristike, koje će ti pomoći prilikom odluke o kupovini pasivne komponente. Istovremeno, sa samo nekoliko klikova iz sopstvene fotelje, možeš da izbegneš neprijatno šetanje po mnogobrojnim tržnim centrima.

U pasivne komponente se, pored ostalog, ubrajaju i osigurači, dugmići i kondenzatori. Poslednji spadaju u elektrotehničke elemente, a njihova osnovna uloga je skladištenje energije u obliku električnog polja. Takođe, među pasivne komponente spadaju i trimeri, odnosno potenciometri koji se dele na linearne i logaritamske. Možeš da biraš između namotaja i/ili prigušnica, otpornika i visokofrekventnih komponenti. Među odabranom ponudom na Idealno.rs pretraži i po elektromagnetnim kompatibilnostima i zaokruži svoju kolekciju pasivnih komponenti, odnosno elektrotehničkih dodataka.

Pre nego što konačno izabereš pasivne komponente, odredi njihovu namenu. Naime, među sobom se razlikuju po vrsti, odnosno tipu i načinu upotrebe. Među elektro-mehaničkim komponentama su neke grupe usmerene na upravljačku elektroniku, druge na mernu, a u treću grupu spada potrošačka zabavna elektronika. Obrati pažnju i na performanse, snagu, odnosno u primeru kondenzatora na funkciju, sposobnost skladištenja električne energije.

više
Saveti 0

Ne propusti

C0805 1pF

u Mikro Princ

od 2,40 DIN

CT 47/10

u Mikro Princ

od 57,60 DIN

CK 0.1uF/50V

u Mikro Princ

od 5,76 DIN

CMKP 0.1uF/275VAC, X2, RM15

u Mikro Princ

od 21,60 DIN

1779 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.