Aktivne komponente

Ukoliko se suočavaš ili razmišljaš o kupovini aktivnih komponenti, prilikom izbora onih pravih i najpogodnijih možemo i mi da ti pomognemo. Na našem najvećem portalu Idealno.rs, u preglednoj ponudi izaberi i međusobno uporedi mnogobrojne aktivne komponente. Takođe, umesto prodavca sve informacije možeš da pročitaš u detaljnim opisima svakog pojedinačnog proizvoda i usluge, a time se štitiš i od šetnji po tržnim centrima i istovremeno izbegavaš zbunjujuće police po prodavnicama.

Kod aktivnih komponenti, pored ostalog možeš da biraš između cevi, dioda i integralnih kola (IC-ja). Prilikom kupovine poslednjih precizno pregledaj sve tehničke karakteristike u koje spadaju i maksimalna i minimalna radna temperatura, maksimalan i minimalan napon, pa izlazna struje, kontrola brojanja, način montaže, način i konstrukcija samog kućišta integralnog kola, kao i regulator topologije i maksimalni ulazni napon.

U aktivne komponente ubrajamo i mikrokontrolere, odnosno kvarcne komponente, kod kojih važan kriterijum za kupovinu i izbor predstavlja minimalna i maksimalna radna temperatura. Takođe, uzmi u obzir veličinu, frekvenciju sata, performanse procesora jezgra, maksimalan napon napajanja, sastav kućišta i njegove poluprovodnike, pa konverziju podataka, vrstu programske memorije, oscilatora, kao i tip ugradnje i veličinu.

Ukoliko sve gore pomenute i izložene elemente aktivnih komponenti već imaš, proveri, da li ti trebaju regulatori napona ili oprema za poluprovodnike, uređaj za programiranje, tranzistori ili ispravljači. Kod poslednjih uzmi u obzor kapacitet, čvrstinu, dobar sastav kućište, jer samo na taj način možeš da obezbediš dobar i neometan električni rad. Obezbedi svojoj kući ili stanu dobre električne instalacije, a svim pojedinačnim uređajima, elementima i dodacima besprekoran rad.

više
Saveti 0

Ne propusti

IRFP4310Z

u Mikro Princ

od 316,80 DIN

MJ2955

u Mikro Princ

od 216,00 DIN

IRL2505

u Mikro Princ

od 792,00 DIN

351 proizvod
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.