Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Neto zapremina (l)

MIN MAX

Visina (u cm)

MIN MAX

Automatsko otapanje

Nova energetska klasa (2021)

Širina (u cm)

MIN MAX

Dubina (u cm)

MIN MAX

Godišnja potrošnja el. energije (u kWh)

MIN MAX

Jačina (u dB)

MIN MAX

Čuvanje prilikom nestanka struje (u h)

MIN MAX

Kapacitet zamrzavanja (u kg/24h)

MIN MAX

Energetski razred

Automatsko otapanje

Vertikalni zamrzivači

(156 proizvoda)

Za one koji vole domaću hranu, ali nemaju uvek dovoljno vremena za kuvanje, vertikalni zamrzivač može da bude pravo rešenje. Ako često kuvaš velike količine hrane, koje onda zamrzavaš za kasniju upotrebu, verovatno već znaš da je zamrzivač kao deo frižidera, premali i zato uvek pretrpan. Zbog takve prenatrpanosti preglednost hrane sačuvane u njemu je vrlo loša, a verovatno ti se nekad i dogodilo da je ukusnoj hrani istekao rok umesto da se našla na tvom tanjiru.

Ako želiš da imaš dovoljno prostora i ne želiš da gore opisane probleme, vertikalni zamrzivač je prava stvar za tebe. Izgled zamrzivača je vrlo sličan frižideru, a njihova funkcija je ista kao kod horizontalnih zamrzivača. Prednost u odnosu na horizontalne je da vertikalni ima police, na koje odlažeš hranu, pa je zato preglednost kod njih mnogo bolja. S boljim pregledom, brže ćeš pronaći hranu koju želiš i samim tim brže zatvoriti vrata od zamrzivača, što će rezultirati manjem povećanju temperature u zamrzivaču i smanjenjem potrošnje struje.

Današnji zamrzivači su vrlo praktični za korišćenje, jer većina već ima NO FROST funkciju, što znači da odleđivanje više nije potrebno, kao kod starijih aparata. Sada se to radi automatski, samo ih je povremeno potrebno očistiti, za šta su ti dostupna razna sredstva za čišćenje i maramice.

Ako tvoj vertikalni zamrzivač ima mogućnost digitalnog postavljanja temperature, to je velika prednost, budući da je kolebanje temperature u tom slučaju ograničeno na 0,5 stepeni Celzijusa. Za zamrzivače sa analognim podešavanjem temperature ona varira i do 2 stepena Celzijusa. Obično uređaji sa digitalnim podešavanjem temperature imaju na vratima LED ekran koji prikazuje stvarnu temperaturu u zamrzivaču. Na tom ekranu se prikazuju i upozorenja o greškama, što je takođe vrlo korisno.

Pre kupovine zamrzivača proveri da li ima funkciju brzog zamrzavanja. To je vrlo korisno kada imaš velike količine hrane za zamrzavanje odjednom, i u tom slučaju moraš da uključiš tu funkciju nekoliko sati pre očekivanog unosa hrane. Dakle, voditi računa da bi fluktuacija temperature bila što manja tokom upotrebe. U nekim zamrzivačima funkcija brzog zamrzavanja se sama gasi, dok kod drugih to moraš da uradiš ručno.

Kada se odlučiš na kupovinu vertikalnog zamrzivača, dobro pogledaj kojoj energetskoj klasi pripada. Postoje razredi od A ++ do G, pri čemu je kod A ++ najmanja potrošnje energije, a kod G najveća. Energetski razred se ne određuje u odnosu na apsolutnu potrošnju energije, već u odnosu na zapreminu vertikalnog zamrzivača.

Pre kupovine uporedi ponude vertikalnih zamrzivača na Idealno.rs.

Prikaži više
156 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka