Zašto naša deca postaju tirani - Mihael Vinterhof

Kretanje cena
LOKACIJE PRODAVNICA

Opis

Kako je došlo do toga da deca vuku za nos svoje roditelje? Da već četvorogodišnjaci rade (i mogu da rade) šta hoće sa svojim vaspitačicama? Da u našem druš... Pročitaj ceo opis

820,00 DIN -24 %
627,00 DIN
Proizvođač
Cuin Idealno.rs Unique Identification Number
CX00A6D2CC
Prijavi grešku

Opis

Kako je došlo do toga da deca vuku za nos svoje roditelje? Da već četvorogodišnjaci rade (i mogu da rade) šta hoće sa svojim vaspitačicama? Da u našem društvu vlada nepoštovanje mladih prema starijima i da (zbog toga?) mnogi mladi posle završeneškole ni najmanje nisu spremni za život?

Knjiga Zašto naša deca postaju tirani potekla iz pera Mihaela Vinterhofa, pedesetogodišnjeg lekara iz Bona, pogađa, između ostalog, u veoma bolno mesto: pravo u srce roditelja punih ljubavi koji žele samo jedno: da ih njihova deca vole. I koji upravo zbog toga postižu suprotno.

Vinterhof sa medicinskom analitičnošću, ali i sa novinarskom umešnošću, u devet poglavlja rasvetljava razloge koji govore u prilog tome da majke treba da prestanu eznadežno da se klate između superdadilja i očaja. On preispituje uobičajene predrasude naše pop kulture („We don’t need no education” i „Kako su deca došla na vlast”), ilustruje zašto psiha igra tako veliku ulogu, šta osnovne škole i obdaništa čine sa dušama naše dece, zašto roditelji ne treba da stapaju svoje Ja sa Ja svojih potomaka – i kako bi moglo da nam pođe za rukom da ponovo steknemo sposobnost za građenje odnosa.

Zašto naša deca postaju tirani na ovaj način skicira fascinantnu panoramu koja prikazuje privatne i društvene nedostatke odgoja dece, kao i moguća rešenja problema.

Savetodavnih knjiga o vaspitanju ima kao peska u moru. Međutim, stranice tih knjiga ispunjene su beskrajnim prepričavanjima (uglavnom izmišljenih) slučajeva, koji nemaju ništa zajedničko sa stvarnim životom. Zašto naša deca postaju tirani je na prijatan način drugačija. I upravo zbog toga je dobrodošla alternativa za knjige o superdadiljama gladne senzacije - alternativa koja, osim toga, uliva nadu.

Povez knjige : mek

Strana : 123

Format knjige : 150 x 230 mm

Pismo : latinica

Zašto naša deca postaju tirani - Mihael Vinterhof
Zašto naša deca postaju tirani - Mihael Vinterhof
627,00 DIN
u Knjizara sigma

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka