Skije

Zimi se svako rado uputi na bele padine, ali kupovina novih skija može da predstavlja pravu noćnu moru. Ukoliko se i ti susrećeš sa takvim problemima, u prodavnicama sa sportskom opremom ćeš sigurno pronaći nešto za sebe. Kako bi izbegao pogrešnu kupovinu, proveri široku ponudu alpskih skija, međusobno ih uporedi i lakše izaberi.

Alpske skije se koriste kod alpskog skijanja, odnosno, kod spuštanja po snegom pokrivenom području. Jedan je od najpopularnijih zimskih sportova, posebno otkad postoje žičare koje će vas dovesti na vrh padine za svega nekoliko minuta. Najčešći proizvođači alpskih skija su Elan, Salomon, Fischer, Fida, Blizzard, Dynafit, a možeš da biraš između običnih skija i onih sa kopčama.

Moderne alpske skije se razlikuju u odnosu na tehnologiju (različiti proizvođači koriste razne vrste tehnologije kod proizvodnje skija) koja omogućava lako i udobno skijanje po belim stazama, dobar zahvat podloge i veliku fleksibilnost. Alpske skije se dele po tome da li namenjene iskusnim skijašima ili početnicima, a još se razlikuju i po dužini, obliku, težini i čvrstoći.

Izbor odgovarajućih alpskih skija je, za skijanje, od ključne važnosti. Kod kupovine treba uzeti u obzir težinu i visinu skijaša te njegovo predznanje. Za početnike na belim padinama su prigodnije mekše skije, kojima je lakše upravljati. Ukoliko tražiš skije za početnike, one bi trebalo da budu kraće, u obliku leptira i da imaju izraziti stranački izgled. Iskusnim skijašima su namenjene tvrđe i duže skije koje omogućavaju brže skijanje, bolje klizanje i veću stabilnost.

više

Ne propusti

Saveti prilikom kupovine

Biranje odgovarajuće opreme za zimske sportove

Da li i ti spadaš u ljubitelje skijanja ili vožnje snowbord-a ? Da li tražiš odgovarajuću sportsku opremu ...

Skijanje i skijaška oprema

Zimski sportovi poput skijanja ili snowboard-inga su popularan način rekreacije i imaju brojne predane ...

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine skija i skijaške opreme

Pripremite se za zimu kako biste mogli da počnete da skijate na vreme! Ne dozvolite da vas sneg iznenadi ...

Prikaži sve savete za kupovinu
167 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.