Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Širina (u cm)

MIN MAX

Visina (u cm)

MIN MAX

Dubina (u cm)

MIN MAX

Fioke

Konzolni stolovi

(110 proizvoda)

Ne želite da opteretite svoj prostor ili ga možda i nemate dovoljno, a hteli biste neki upečatljiv dodatak prostoriji, kojoj fali "ono nešto"?

Konzolni stolovi su uski stolovi različitih materijala i dizajna koji se obično postavljaju uza zid u hodniku, a dovoljno su svestrani komad nameštaja da ih možete postaviti gotovo bilo gde.

Uvreženo je mišljenje da izraz 'konzolni sto' potiče od skraćenice francuske reči 'consolide', koja pak ima latinsko poreklo od termina 'consolidare', što znači 'jačati'. Taj naziv je verovatno ušao u kolokvijalni jezik kao rezultat jedinstvenog dizajna samog konzolnog stola. Prvi put predstavljen je u Francuskoj u 17. veku kao pravougaona ploča poduprta zidnim nosačima. Danas su na tržištu različiti izbori materijala i dizajna za konzolne stolove, i zato je njihova estetska uloga u prostoru vrlo velika, čak presudna, bez obzira na dimenzije.
 
Svojim dizajnom štede na prostoru pa je dubina konzolnih stolova obično između 25 i 45 cm. Na njih ne možete da stavite količinski dosta toga. U hodniku može da posluži za odlaganje ključeva i drugih sitnica i manjih ukrasnih detalja poput sveće, vaze ili uramljene fotografije, u kupatilu kao polica za kozmetiku ili peškire, a u spavaćoj sobi kao toaletni sto za šminkanje. Dodatni prostor ćete dobiti ako stočić ima fioke ili ekstra policu. Postavite ga ispred velikog ogledala kako biste napravili dublji osećaj prostora.

Unesite dašak raskoši konzolnim stolovima koji su izrađeni od mermera ili nekog materijala visokog sjaja. Ako više volite rustikalni ugođaj, razmislite o komadu izrađenom od punog drveta. Za kosmopolitsku estetiku potražite minimalističke linije uparene sa materijalima kao što su mesing ili nerđajući čelik.

Dobro odabran konzolni sto može da zaokruži celokupni dizajn prostorije, spajajući funkcionalnost i stil bez zauzimanja dragocenog prostora.

Prikaži više
110 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka