Podloge za miševe

(1489 proizvoda)

Jedna od stvari koju ćete prvu uočiti na radnom stolu kraj tastature je podloga za miš.


Podloga za miš je površina dizajnirana za praćenje kretanja računarskog miša. Na tržištu postoji mnogo vrsta. Neke su izrađene za posebne svrhe poput gejminga, dok su druge namenjene opštoj upotrebi. Najčešći tip podloge za miš ima gumenu bazu i odozgo tkaninu. Tu vrstu obično koriste gejmeri jer pruža više trenja od drugih vrsta podloga za miš. Drugi tip je od tvrde plastike sa bazom od tkanine. Njega obično koriste ljudi koji se bave grafičkim dizajnom jer nudi veću preciznost.


Podloge za miš dolaze u različitim oblicima i veličinama. Uglavnom su pravougaone, iako znaju da budu i kružnog ili ovalnog oblika. Dok je većina podloga za miš manja, grafički umetnici i CAD dizajneri ponekad koriste podloge koje su daleko veće. Takve velike površine omogućavaju im da budu precizni i brzi, bez potrebe da često podižu miš. Gejmeri takođe preferiraju veće podloge za miš jer one nude više prostora za duge pokrete.


Budući da optički miševi prate kretanje otkrivanjem malih promena na površini ispod miša, površina podloge za miš utiče na to koliko precizno miš reaguje na pokret. Podloge za miš svetlije boje obično daju najbolje rezultate jer reflektuju najviše svetla. Neke visokoreflektujuće podloge za miš imaju mogućnost "uštede baterije". Poboljšanje trajanja baterije najverovatnije potiče od toga koliko brzo miš ulazi u način rada niske potrošnje kad prestane da se kreće. Neki imaju svetlosnu RGB traku koja se može prilagoditi bilo kojoj boji. Svetlosnu traku možete postaviti da pulsira ili da bude stalno uključena. Možete je koristiti i kao noćno svetlo ako radite do kasno u noć, a ne želite da palite lampu. Druga vrsta inovativne podloge je bežična podloga za miš sa ugrađenim Qi bežičnim punjačem, koji može da puni bilo koji uređaj koji podržava Qi.


Čišćenje je vrlo važno kako bi se očuvao kvalitetan rad miša. Uzmite vlažnu krpu i obrišite površinu podloge. Ako se po njoj nešto prospe, možete je očistiti blagim rastvorom sapuna i vode. Ostatke sapuna obavezno isperite vodom.


Budući da optički miševi rade na gotovo svakoj neprozirnoj površini, obično vam i ne treba podloga za miš kako biste ga koristili. Međutim, dobra podloga za miš može da obezbedi glatko i precizno kretanje, što je korisno ako je tačnost kursora važna za vaš rad. Prilikom izbora podloge za miš obratite pažnju na to da bude dovoljno velika za vaše potrebe, ali opet ne prevelika kako bi vam stala na sto. Ako je moguće, odaberite podlogu za miš sa ugrađenim naslonom za ručni zglob ili, po potrebi, kupite zaseban oslonac za zglob. Ovaj mali ergonomski dodatak rasteretiće vaš zglob bez obzira na to koju podlogu za miš koristite.

Prikaži više
1489 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka