Sokovnici

(350 proizvoda)

U zadnje se vreme sve više ljudi, zbog želje za zdravijim stilom života, odlučuje za kupovinu sokovnika. Ako i ti razmišljaš o kupovini tog kuhinjskog pomagala, pre izbora pogledaj kompletnu ponudu različitih vrsta sokovnika i tako olakšaj odluku.

Najpre dobro razmisli o tome koliko često nameravaš da ga koristiš jer od toga zavisi koliko moćan mora biti. Ta pomagala naime imaju jačinu od 10 pa sve do više od 100 vata, a ukoliko ćeš ga koristiti ređe, uređaji manje snage biće sasvim dovoljni. Među sokovnike se svrstavaju i sokovnici i aparati za ceđenje kao i kombinacija oba načina rada.

Bez obzira na to za kakvu vrstu ćeš se odlučiti, bitno je da je uređaj kvalitetan. Samo tako će iz izabranog voća i povrća sok dobiti sve vitamine i druge zdrave materije. Cena je do neke mere pokazatelj kvaliteta sokovnika, ali to ipak nije jedini kriterijum.

Pre kupovine obavezno proveri na kakav način sokovnik proizvodi napitak. U slučaju da se sok izlaže vrućini i kiseoniku, uništavaju se bitni enzimi i minerali. Sokovnici koji rade na principu pritiska, sposobni su od voća i povrća izlučiti više zdravih materija.

Aparati za ceđenje su namenjeni pripremi sokova vrtnjom voća, najčešće citrusa. Pri izboru aparata za citruse treba paziti na zapreminu posude jer ona određuje koliku količinu soka možeš da napraviš. Proveri takođe koliko je cediljka jednostavna za korišćenje i koliko ju je jednostavno i lako čistiti i održavati.

više
350 proizvoda
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka