Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Prečnik (u mm)

MIN MAX

Boja

Filteri

(58 proizvoda)

Kako do savršene fotografije? Želiš da nadogradiš svoje fotografske sposobnosti? Kupi sebi filtere i konvertere i iskoristi sve mogućnosti koje ti nudi tvoj D-SLR fotoaparat.

Pre kupovine pogledaj različite tipove i modele filtera i konvertora u velikoj ponudi i izaberi pravu opremu za sebe.

U ovoj kategoriji su ti na raspolaganju različiti foto dodaci s kojima ćeš moći da središ svoje fotografije i do najsitnijih detalja. Najpopularniji proizvođači te opreme su Canon, Sigma, Sony i Nikon. Pre izbora proveri da li delovi dodatne opreme odgovaraju tvom fotoaparatu i drugoj opremi koji imaš.

Filteri su foto dodaci napravljeni od stakla, plastike ili nanesenih premaza želatina koji propuštaju određeno svetlosno delovanje na fotografski medij ako su dodati na objektiv preko posebnog držača ili ako su postavljeni na unapred pripremljena mesta na objektivu. Imamo različite kategorije filtera od kojih su najpopularniji filteri za zaštitu i UV filteri. Prvi štite od mehaničkih oštećenja i prašine, pa ih zato imamo konstantno na objektivu. UV filteri su napravljeni od boljih staklenih ploča i njihova je glavna uloga je da eliminiše prevelik ulaz UV zraka koji slikama daju plavu boju. UV zračenje je najjače u planinama ili pored/na moru.

Konverter se od filtera razlikuje prvenstveno po tome što filter nameštamo na prednji deo objektiva, a konverter na zadnji deo fotoaparata i objektiva. Konverter je prvenstveno na kompaktnim fotoapratima često uslov za nameštanje filtera. Možemo da ga opišemo kao praznu aluminijumsku plastičnu cev, čiji zadnji deo postavljamo na zadnji deo objektiva, dok na prednji postavljamo filter. S obzirom na namenu, razlikujemo širokougaone i tele konvertere, a posebna grupa su i makro konverteri koji skraćuju minimalnu udaljenost izoštravanja objektiva. Prava uloga filtera i konvertera se pokazuje tek korišćenjem D-SLR fotoaprata, gde sa konverterom zapravo povećavamo odnosno smanjujemo žarišnu dužinu objektiva, a makro konverter nam omogućava veće povećanje.

više
58 proizvoda
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka