Kuhinjske lopatice

(84 proizvoda)

Čime mešaš puding, sosove, razne kreme za pekarske kolače, slatkiše i ostala ukusna jela, koja nastaju pod tvojom palicom? U svakom takvom ili sličnom slučaju svaki majstor ili majstorica kuvanja i dan danas smatra neophodnom i korisnom kuhinjsku lopaticu. One su neophodan dodatak u kuhinjskoj opremi zbog svoje svestranosti, kao i praktičnosti i udobnosti, zbog čega postaju tvoj verni kuhinjski pomoćnik. Ukoliko nemaš svoje kuhinjske lopatice ili je vreme da stare zameniš novim, brzo ih stavi na listu za kupovinu.

Pod kategorijom kuhinjskih lopatica imaš izbora na pretek. Sveprisutna moderna tržišna ponuda kuhinjskih lopatica pruža razne materijale od kojih su napravljene, uključujući i danas najpopularniji silikon, koji je pogodan pa prvom mestu zbog lakog čišćenja i održavanja. One sa svojim živim bojama privlače puno pažnje, a pored njih tu su i plastične, metalne i svima dobro poznate, klasične, odnosno tradicionalne drvene, koje su veoma tražene zbog svoje upotrebljivosti i svestranosti.

Pored materijala, kriterijum za odluku o kupovini treba da ti budu i stepen kvaliteta, čvrstoća, odnosno tvrdoća. Zbog toga je dobro da ne žuriš sa kupovinom, već da pregledaš i međusobno uporediš ponude raznih poznatih brendova kuhinjske opreme i pribora, i da uhvatiš najbolju kombinaciju kvaliteta i cene. Pre konačnog čina na blagajni , pregledaj i oznake o dimenzijama i težini. Naime: što je kuhinjska lopatica lakša, manje je glomazna i laganija je njena upotreba. Ovo posebno dolazi do izražaja u slučajevima, kada kuhinjsku lopaticu koriste deca ili mladi asistenti. Ne zaboravi ni na mere, odnosno dimenzije, to jest dužinu i prečnik glave kuhinjske lopatice, koja je obično izražena u centimetrima. I debljina materijala igra važnu ulogu, jer jedino tako možeš da obezbediš već pomenute, odgovarajuće čvrstinu i tvrdoću, a za dodatno dobar prihvat biraj one sa ergonomski oblikovanom ručkom. Pre nego što konačno izabereš kuhinjsku lopaticu, razmisli i o njenom održavanju. Naime: ako koristiš mašine za održavanje čistoće u kuhinji, trebalo bi da proveriš da li izabrana kuhinjska lopatica ima mogućnost pranja u sudomašini.

Prikaži više
84 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka