Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Snaga (W)

MIN MAX

Širina (cm)

MIN MAX

Visina (cm)

MIN MAX

Infra, kvarcne i halogene peći

(29 proizvoda)

Ako upravo opremaš svoj novi dom i nisi još izabrao način grejanja, ili ako želiš malo više toplote u nekim prostorijama, možda je kupovina infracrvene kvarcne ili halogene grejalice rešenje za tvoje probleme.

Ranije su se infracrvene grejalice serijski ugrađivale u većinu kupatila. Toplota infracrvene grejalice ima prednost što ne zagreva vazduh oko tebe već greje tvoje telo. Ona greje zračenjem, pa je najbliža prirodnom grejanju (sunčevim zracima). Ta toplota je zato tako prijatna, pa neki misle da je čak i jako zdrava. Male infracrvene lampe se odavno koriste u fizikalnoj terapiji, za opuštanje mišića, a infracrvena sauna bi trebalo da bude zdravija od tradicionalnih finskih sauna. Zato je sa zdravstvene strane dodatak infracrvene grejalice tvom sistemu za grejanje smislena odluka.

Nekima nije baš previše drago što infracrvene grejalice rade na struju, a ne na neki alternativni izvor energije. Da infracrvene kvarcne grejalice rade na struju, je naravno istina, ali je istina i da one imaju jednu od najviših energetskih efikasnosti. Praktično sva potrošena električna energija se pretvara se u toplotnu i to bez gubitaka.

U upotrebi su najčešće infracrvene kvarcne ili halogene grejalice koje se montiraju na zid. Često se koriste u kupatilima, kao i u drugim prostorijama u kojima je potrebno dodatno grejanje. Mnoge se koriste za grejanje prostorija tokom tranzitnog perioda, kada više nema potrebe za centralnim grejanjem, a u nekim prostorijama je još uvek prohladno.

Infracrvene kvarcne ili halogene grejalice montiramo ispod plafona i usmerimo na taj način da većina njenog zračenja dopire do tvog tela. Većina njih ima podesivi nagib, što je vrlo praktično. Pre kupovine moraš da proveriš za šta je namenjena kvarcna ili halogena grejalica koju planiraš da kupiš. Neke su namenjene za upotrebu u industriji za sušenje materijala i kod kuće neće biti korisna, jer one imaju različite talasne dužine od onih koje se koriste za zagrevanje domova.

Za najbolju kupovinu uporedi cene različitih prodavnica na Idealno.rs i izaberi ono što je najbolje za sebe.

Prikaži više
29 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka