Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Podno grejanje

(37 proizvoda)

Da li tokom renoviranja kuće ili stana razmišljaš o potpuno novom podnom grejanju ili se sa njim susrećeš i želiš ga u novogradnji? Ukoliko je tvoj odgovor potvrdan, pogledaj, na šta sve moraš da obratiš pažnju šta sve moraš da saznaš pre nego što naručiš ili kupiš novo podno grejanje.

Svakako najvažniji kriterijum za odluku za podno grejanje je prilagođavanje prostoru, odnosno tipu sobe. Naime, preporučena izlazna snaga podnog grejanja se razlikuje u hodniku, od na primer one u dnevnoj sobi ili kuhinji, spavaćoj sobi, kupatilu, a opet je drugačija na betonskom podu, u garaži, radionici ili u zimskoj bašti. Zato pre svega razmisli o tome gde će novo podno grejanje obavljati svoju funkciju emitovanja toplote. Podno grejanje je popularno upravo zbog toga, što možeš da ga namestiš u bilo kojoj prostoriji u kući ili stanu. Potrebno je da uzmeš u obzir preporuke da se u prostorijama sa keramikom (obično u kuhinji i kupatilu) ugrađuje grejna podloga, odnosno grejna mreža, a da je za prostorije sa drvetom ili PVC podnim oblogama, potrebna dodatna grejna folija.

Kada je izabrana lokacija za postavljanje podnog grejanja, pre njenog postavljanja se treba pobrinuti za uzemljenje na koje će se kasnije povezati podno grejanje. Naime, sa njim ćeš se pobrinuti za veći efekat grejanja, a istovremeno ćeš obezbediti i manju potrošnju električne energije, brze će reagovati i na taj način nastaviti zagrevanje do podešene temperature termostata. Sve više prodavaca i proizvođača podnog grejanja dodaje napredne tehnologije termostata, sa kojima jednostavno podešavaš odgovarajuću temperaturu. On je često priložen sa senzorom za kontrolu, koji je pogodan i kao zaštita protiv zamrzavanja žljebova za grejanje, topljenja snega u dvorištima, parkiralištima i drugo.

Pre nego što odabereš podno grejanje proveri i njegovu montažu. Sasvim jednostavna činjenica je da su podna grejanja zasnovana na samolepljivim mrežama koja su ravnomerno zalepljene lepkom, na koju se montira nosač mreže i grejni kabl. On mora da bude što robusniji i čvršći, jer se samo na taj način neće (prebrzo) uništiti.

Prikaži više
37 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka