Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Brand

Širina (cm)

MIN MAX

Položaj

Sobna vrata

(74 proizvoda)

Izbor odgovarajućih sobnih vrata za stan ili kuću nije tako jednostavan zadatak kao što se na prvi pogled čini. Na tržištu postoji ne samo veliki broj dizajnerskih završnih površina već i građevinskih rešenja.

Želiš lakirana, furnirana, folirana ili laminirana sobna vrata? Svaka od ovih varijanti ima svoje prednosti i nedostatke. Što se tiče kvaliteta, najbolji su masivno drvo, lepljeni laminat i iveral. Slede lesonit i šperploča, a na samom kraju su MDF ili lepljeno drvo.

Jeftina unutrašnja vrata sa ispunom (panel vrata sa jezgrom) nisu dugotrajna kao kvalitetni modeli od HDF profila, ojačanih sa dva okvira pomoću središnjih panela, koji ne zahtevaju stavljanje okvira u slučaju glazirane verzije.

 

Kupatilo

Unutrašnja kupatilska vrata zbog svoje površinske obrade moraju biti dovoljno otporna na promene temperature i vlage. Ujedno bi trebalo da imaju i ulogu ventilacije, odnosno da sprečavaju skupljanje prekomerne vlage koja uzrokuje pojavu buđi.

Bezbednost

Protivprovalna vrata vrlo su otporna na oštećenja, padove i provale. Opremljena su naprednim sistemima zaključavanja i podeljena u nekoliko klasa prema stepenu sigurnosti.

Sobna vrata sa okvirom

Osim unutrašnjih vrata, nedostaje ti i štok? Želiš da izbegneš situaciju da ti vrata ne odgovaraju? U tom slučaju nema ništa lakše od kupovine kompleta sobnih vrata sa štokom.

Dvokrilni modeli

Verovatno te neće iznenaditi da, pored jednokrilnih unutrašnjih vrata, možeš da biraš i dvokrilni model, koji je prikladan za velike prolaze, npr. za trpezariju, garažu ili zimski vrt.

Klizna vrata

Za razliku od klasičnih krilnih vrata, unutrašnja klizna vrata mogu znatno da uštede prostor. Ovde će odlučujući za izbor biti: vodilice ili kućišta za zid, što će obezbediti daleko bolju ukupnu izolaciju.

Sklopiva vrata

Sklopiva unutrašnja vrata protežu se u prostor samo jedne prostorije, ali sužavaju prolaz okvira vrata. Idealna su, primera radi, za manje prostorije, kupatila ili WC.

Unutrašnja zvučno izolovana vrata

Zvučno izolovana sobna vrata imaju zadatak da izoluju buku, sa uspehom od nekoliko desetina decibela (dB). Mogu da se koriste npr. kao vrata za stan, u muzičkom studiju ili kao vrata za spavaću sobu.

Zaštita od požara

Protivpožarna ulazna vrata vrlo su posebna i pred njih se postavljaju veoma visoki zahtevi. Izrađena su od posebnih materijala u cilju što dužeg otpora na direktnu izloženost vatri i sprečavanja njenog širenja. Podeljena su u nekoliko klasa prema stepenu otpornosti, a pogodna su i kao ulazna vrata u stambenoj zgradi.

Bez prirubnica

Voliš jednostavan i čist dizajn? Potraži unutrašnja vrata bez prirubnica, koja su u istom nivou sa okvirom. Čak su i šarke skrivene unutar okvira.

Ulaz

Ulazna vrata jedan su od najopterećenijih delova kuće zbog izloženosti vremenskim uslovima, a ponekad i grubom rukovanju. Ni u slučaju stambenih ulaznih vrata nije greška fokusirati se na dugotrajnost i sigurnost.

 

→Pogledaj ulazna vrata

 

Puna

Klasična puna unutrašnja vrata pružaju privatnost i prigušuju smetnje iz drugih prostorija. Sprečavaju prodor svetla, a u poređenju sa drugim varijantama, bolje izoluju i buku.

Ostakljena vrata

Staklena unutrašnja vrata propuštaju svetlost i vizualno povećavaju prostor. Sve su popularnija i ostakljena ulazna vrata.

Staklena vrata

Unutrašnja staklena vrata će vizualno proširiti prostor. Možeš da biraš između sigurnosnog ili kaljenog stakla koje se pri pucanju ne raspada u oštru srču. Konkretno, staklena ulazna vrata popularniji su izbor za firme nego za domaćinstva.

Materijali

Drvena unutrašnja vrata, a posebno drvena ulazna vrata, uživaju najveću popularnost. Puno drvo, iverica i vlaknasta varijanta imaju bitno različita svojstva, kao i cene.

Najčešće tražena:

  • PVC unutrašnja i ulazna vrata
  • Aluminijum, tačnije aluminijumska ulazna vrata
  • Metalna, posebno čelična ulazna vrata
Prikaži više
74 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka