Lepkovi

Lepkovi su jedan od najstarijih pribora za povezivanje raznih stvari. Neophodni su u svakoj školskoj torbi i pernici, a takođe se nalaze u gotovo svakom radnom kabinetu, torbi ili radionici sa alatom. Zbog svoje raznovrsnosti lepak je praktičan u svakom prostoru i za raznovrsne predmete. Možeš da zalepiš police, slomljene vaze, istrošene ivice i drugo. Izuzetno su od pomoći i kod drugih drvenih površina, pri postavljanju i lepljenju pločica, građevinari ih koriste prilikom izgradnje ili izrade fasade, prilikom montaže ili u raznim drugim situacijama. U slučaju da ti je potrebno lepljenje u kući, pogledaj, kakva vrsta lepka ti je potrebna, da bi tvoji predmeti, prostori i komadi nameštaja bili pravog oblika i u idealnom stanju za korišćenje.

Pre nego što počnete da precizno lepite sa jednom vrstom lepka, kao što je pomenuto, proverite za kakve namene bi se upotrebljavao. U širem smislu moderno tržište alatke i uređaje za kuću i baštu u svakodnevnoj upotrebi između ostalog koristi disperzione lepkove za montažu, za lepljenje furnira i vezivnih ploča, masivnih delova nameštaja i širokih spojeva. Višenamenskim lepkom se dalje tope, tehnički lepkovi za razne materijale, među koje spadaju drvo, iverica, keramika, guma, pleksiglas i drugo, pa možeš da izabereš i po njihovom sastavu, tapetarske lepkove kao učvršćivač i prajmer.

Kada je namena i vrsta lepka u pitanju, njih treba dalje klasifikovati po viskoznosti, pH vrednosti, maksimalnom dozvoljenom vremenu držanja poklopca otvorenim, po funkcionalnosti, višestranosti, snazi, količini koja ti je potrebna, i količini koju za fiksnu cenu nude proizvođači i prodavci.

Neka lepak bude tvoj zaštitni znak i izuzetno koristan pratilac, koji će stvari zalepiti i popraviti, pre nego što se konačno istroše. Najbolji je lepak koji je snažan i jak, ali u tom slučaju treba da obratiš posebnu pažnju na svoje zdravlje. Ispoštuj oznake i upozorenja na ambalaži prilikom rada, posebno sa agresivnim lepkovima koristi zaštitne rukavice.

više
402 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka