Trake

Pre nego što se upustiš u novo krečenje, proveri da li imaš svu odgovarajuću i neophodnu zaštitu od prskanja i/ili kapanja boje. Među omiljene zaštite spadaju zaštitna folija, kao i stari i neupotrebljivi časopisi, a mogu se koristiti i stare krpe i čaršavi. Takođe, kao zaštitu ili kao pribor za mnoge vrste dekoracija, crtanje, slikanje linija ili oblikovanje raznih uzoraka se koriste razne vrste traka.

Trake možeš da koristiš u različitim debljinama, uzimajući u obzir njihovu namenu, kao i način upotrebe. Kao što je pomenuto, s trakama možeš da zaštitiš prostorije, podove, prozore, vrata i slično, kako prilikom farbarskih poslova, tako i u automobilizmu ili u zatvorenom prostoru i tako dalje. Prilikom izbora obrati pažnju i na kvalitet trake, koja obezbeđuje čvrstoću i dobru stabilnost, a da pri tom ne ostavlja tragove i ostatke lepka. Pre konačne kupovine na blagajni proveri i potrebnu količinu, prilagođenu dimenzijama prostora i stvari koje želiš da oblepiš i zaštitiš, a pored toga, obrati pažnju i na debljinu, kao i već pomenuto dobro prianjanje, jednostavnost upotrebe i drugo.

Za ultra izdržljivost, snagu i najbolji prijem koristi montažne trake. One zbog svoje snažne dvostranosti obezbeđuju dodatnu lepljivost, trajnost i jednostavnost upotrebe. One obezbeđuju pre svega dugotrajno i brzo, sigurno pričvršćivanje predmeta, stvari, koje ne želiš da se razbiju, okrnje, istroše i tako dalje. Nadalje, uzmi u obzir i mesto njihove upotrebe. Neke trake su svojom trajnošću i materijalom pogodne za unutrašnje, a neke za spoljašnje prostore, jer se pojedine trake mogu, pod uticajem spoljnih faktora da se pokvase i unište. Jedan od glavnih kriterijuma za odluku o kupovini treba da ti bude izdržljivost: kao težinska, tako i površinska. Pojedine trake su otporne na UV zračenje, vodu i drugo.

više
Saveti 0

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.