Sprejevi

Spadaš među stvaralačke, tehničke i/ili kreativne osobe? Onda sigurno tvoja zbirka alata i dodataka za održavanje kuće i bašte predstavlja velika količina raznih boja i sprejeva. Poslednji su idealni dekorativni pribor za uređivanje, promenu i obogaćivanje prostora, a svakako su pogodni i za upotrebu na otvorenom. Osim za dekoraciju sprejevi se koriste i za tehnički stranu posla, jer se sa njima garantuje dugotrajna zaštita metala prskanjem sloja po metalu i time stvaranjem otpornosti na vodu, so, koroziju i drugo. Inače, građevinci i šumari koriste sprejeve u svrhe označavanja. Znači: namena spreja je raznolika, pa pre nego što se odlučiš za omiljenu boju ili nijansu, razmisli u koje svrhe ćeš ga koristiti.

Kod tehničkih sprejeva prilikom izbora prvenstveno obrati pažnju na pomenutu svrhu. Pretpostavimo da postoje sprejevi koji deluju protiv vlage, i oni stvaraju snažan zaštitni sloj, koji štiti površinu od kapi vode. Inače tehnički sprejevi deluju i protiv korozije, i predstavljaju najkvalitetniju i trajnu zaštitu u najekstremnijim situacijama i uslovima. Takođe, sa takvim sprejevima lako možeš da podmažeš razne alate i materijale, čime se omogućava oslobađanje međusobno povezanih delova i štiti od rđe. Odlično su rešenje i za čišćenje masnih mrlja, tvrdokornih ostataka lepka, kao i katrana.

Ukoliko te više od tehničkih poslova zanimaju dekorativni, kreativnost i slikovitost tvog prostora, objekata i stvari, odluči se za sprejeve u boji bez mirisa. Izaberi potpuno proizvoljno, prepusti se mašti i kreativnosti, ostavljajući potpuno slobodan put, uzimajući u obzir samo jednostavnost, količinu i tehničke karakteristike. U poslednje ubrajamo i one sa brzo ili sporo-sušećim sprejom, kao i one sa visokom ili niskom snagom pokrivanja.

Ukoliko tvoje stvari, motore ili alate napadne korozija, pa se onemogući rad njihovih pokretnih delova, metalnih površina ili delova u kontaktu sa vodom, nabavi u svojoj radionici, garaži ili radnom mestu adekvatan tehnički sprej. Ako nemaš strpljenja za dekoraciju i obogaćivanje prostora, raznih betonskih i drugih površina, možeš da izabereš iz široke ponude sprejeva u boji i na taj način oživiš svoju kreativnost i razigranost.

više
Saveti 0
31 proizvod
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.