Razređivači

U svakoj radionici, kutiji ili ormariću sa alatom, dodacima za održavanje savršene kuće svoje mesto zauzimaju i razređivači. Posebno su preporučljivi kao dodatak otapanju i hemikalijama, kada se uhvatiš čišćenja i održavanja četki, alata, a od izuzetnog značaja su prilikom razređivanja i razvodnjavanja farbi.

U razređivače, rastvarače i druge hemikalije za održavanje besprekorne čistoće, koji se koriste za razređivanje i postizanje željene viskoznosti, spada: aceton, koji pre svega koriste žene da bi sredile ili uklonile lak za nokte, dok u radionici imaju nešto drugačiju ulogu. Uglavnom se upotrebljavaju za prethodno pomenuto čišćenje alata, uklanjanje fleka nakon farbanja i drugo. Inače u razređivače ubrajamo i one za razblaživanje auto lakova, koji razređuju auto lakove koji se suše na vazduhu, pa uljani razređivač, koji se koristi za farbe na bazi ulja, kao i ponovo za čišćenje alata. U razređivače spadaju i: nitro razređivači, sastavljen od organskih rastvarača, spada među izuzetno jake i agresivne razređivače, takođe za razređivanje farbi, lakova, ali ovog puta na nitro bazi. Poslednji su razređivači, koji se koriste za razblaživanje boja, kao što su: starkolor, shopprimer, agroprimer i grundkolor. Među razređivačima možeš da biraš između blagih, jakih i ekstra jakih razređivača, anti nikotin, pirochem, kao i betondekor i razređivač farbe za puteve. Ukoliko želiš da zaštitiš svoj bazen, čija je namena kao što im i samo ime govori, potreban ti je razređivač za farbe za bazene.

Prilikom biranja pravog razređivača, prvo treba pažljivo da razmisliš, odabereš i ustanoviš njegovu namenu. Ukoliko ti je potreban razređivač za razređivanje boja, uzmi u obzir kakvu vrstu boje koristiš. Izuzetno je važno da obratiš pažnju na poslednji kriterijum, jer u suprotnom, s pogrešnim razređivačem ne možeš da postigneš jednak, željeni efekat. Kada si ustanovio namenu i vrstu razređivača, pogledaj i oznake za količinu, način upotrebe i upozorenja – na primer mogućnost eksplozije, paljenja i drugo. Razređivač spada među hemikalije, i zato je bitno da se dobro i efikasno obezbedi adekvatna sigurnost i zaštita.

više
Saveti 0
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Ne propusti

1 proizvod
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.