Zaštita sluha

(106 proizvoda)

Da li se često izlažeš radu gde je izuzetno visok nivo buke? Ako je tvoj odgovor potvrdan, verovatno već znaš, da u svoju sigurnost i zaštitu moraš da uvrstiš i zaštitu sluha. Ukoliko je već imaš, proveri da li je još uvek dovoljno dobra i kvalitetna, a ukoliko je nemaš, brzo proveri kakva ti je potrebna, da bi tvoj budući posao radio neometano, sigurno i bez straha od oštećenja sluha.

Pre svega, kod zaštite sluha razmisli kakva ti je potrebna i kolika je buka na tvom poslu. Za glasno., ali ne preterano radno okruženje se preporučuju čepići za uši. Napravljeni su za višekratnu ili jednokratnu upotrebu, zato se pozabavi količinom koja ti je potrebna, kao i količinom koju u kompletima ili pojedinačno nude proizvođači. Za jednostavnu upotrebu i maksimalnu udobnost, prijatan osećaj, lakše umetanje i uklanjanje, kao i dobru higijenu su čepovi za uši konusnog oblika. Sa jedne strane su zaobljeni, napravljeni uglavnom od poliuretanske pene, koja omogućava veću prilagodljivost uhu. Pored svih navedenih kriterijuma proveri i prosečnu redukciju buke.

Ukoliko je tvoje radno okruženje prilično bučno i čepovi za uši ti ne pružaju dovoljno smanjenje buke, onda je za tebe primerenija zaštita u vidu naušnica ili slušalica za uši. Prve, dakle naušnice se peru, pa samim time su namenjene za višekratnu upotrebu. Čepovi koji su međusobno povezani lukom koji smanjuje prenos zvuka, a neki proizvođači dodaju još i traku oko vrata. I ovde je potrebno da proveriš materijal i redukciju zvuka.

Pri najvećoj buci se izlažeš najvišim, najnižim i najjačim frekvencijama, pa je zbog toga potrebna i najbolja zaštita sluha. Ova vrsta zaštite sluha uključuje pomenute slušalice, čija je stopa redukcije najbolja i najkorisnija. Razmisli o prilagodljivosti, lakoći i obliku slušalica, a istovremeno proveri i (ne)robusnu traku za glavu, pa mogućnost tapaciranja trake, koja dodatno štiti od deformacije, povećava udobnost i raspoređuje pritisak. Dodatnu prednost u zaštiti obezbeđuju slušalice koje su prilagođene čišćenju, imaju mogućnost povećavanja visine, kao i mogućnost više satne ili celodnevne upotrebe.

Prikaži više
106 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka