Špicevi i štemajzi

(574 proizvoda)

Špicevi i štemajzi su neophodan alat i oprema za renoviranje stana kada moraš da razbijaš ili da izdubiš različite materijale. Osim kod slikarstva i vajarstva, špiceve i štemajze koristimo za svakodnevne poslove kod kuće i u bašti.

Prilikom izbora šiljaka i štemajza razmišljaj prvenstveno o njihovoj nameni. Štemajzi se obično klasifikuju prema materijalu za koji se koriste. Jedan od najčešćih je za obradu drveta. To uključuje tesarske, stolarske i štemajze za rezbarenje, sa specifičnim ručkama, koje su obično ergonomski dizajnirane. Važno je da oštrica štemajza bude fino izbrušena i polirana, a preporučuje se ugao od 25 stepeni. Takođe, dobro razmisli i o tome da li je za tvoj posao bolji ravan, ugaoni, zakrivljeni ili neki drugi poseban štemajz. Saznaj više o različitim veličinama za rezbarenje rupa, krugova i krivulja.

Međutim, ako si tek započeo proces učenja oblikovanja kamena, za tebe će svakako biti pogadniji tzv. kamenorezački štemajz. Sa njim se rade precizno uređeni oblici nadgrobnih spomenika, te razne figure i suveniri od kamena.

Štemajz ili špic lako možeš da pronađeš na našoj internet stranici Idealno.rs, gde smo ti pripremili najveću ponudu za upoređivanje velikog broja proizvođača i prodavaca alata, između ostalog i štemajza i špiceva. Uporedi njihove veličine, namene i vrstu primene, kao i oblik, debljinu i način primene. Naime, moderno tržište je jako veliko, pa se nude ručna, kao i sve popularniji električni štemajzi. Oni su idealni za kućnu upotrebu, pa za njima posežu stručnjaci za izradu i rezbarenje proizvoda od drveta ili linoleuma. Za precizno završavanje radova efikasno pomaže vrh, koji omogućava fino oblikovanje i obeležavanje.

Prikaži više
574 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka