Održavanje vode

Da bi voda u bazenu u kojem se kupaš ostala čista i prijatna, moraš redovno da je održavaš i da paziš da se ne isprlja, jer će se inače nakupiti bakterijama. Dakle, potrebno je poznavati različite uređaje, sa kojima možeš da se pobrineš za održavanje vode čistom i prijatnom za plivanje. Takođe, je bitno održavanje vode u bazenu da bi se izbeglo stvaranje neugodnog mirisa.

Održavanje bazena inače počinje i pre punjenja. Potrebno je očistiti ga sa četkom za tvrdokornu prljavštinu i koristiti sunđer za nanošenje sredstva za čišćenje za lakše poliranje, sa kojima će se bazen sijati od čistoće. Bitna je i primena sredstava za sprečavanje stvaranja algi, bez kojih održavanje bazena neće biti na takvom nivou kao sa njegovom redovnom upotrebom.

Treba znati da se bazen ne puni vodom iz bunara, jer sadrži veliku količinu gvožđa i bakra. Za održavanje bazena je najpogodnija voda iz slavine, koja je već prethodno tretirana, tako da je daljnje održavanje vode lakše.

Kupači mogu doneti u vodu razne prljavštine iz okoline. Zato je vrlo važna dezinfekcija hlorom. Topla voda je idealno mesto za razvijanje bakterija, što bez održavanja vode može ozbiljno da naškodi tvom zdravlju. Potrebno je koristiti filtere u bazenu, jer oni mogu da ti pomognu da ukloniš čestice prljavštine iz vode. Kao važan deo za održavanje vode se inače preporučuje da koristiš sredstva za pročišćavanje vode.

Potrebno je takođe znati kako održavati bazen tokom zime, pogotovo u slučaju spoljašnjeg bazena, kada se u hladnijem delu godine ne koristi. U slučaju da nivo vode u bazenu samo sniziš i ne središ ga, onda se savetuje da ga pripremiš za prezimljavanje. To znači da u slučaju da se voda rashladi na 12 stepeni, tu temperaturu održavaš. Moraš da nastaviš sa filtriranjem vode, jer bi u suprotnom mogle da se pojave neželjeni gosti: Alge.

više
Saveti 0
215 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.