Ostali baštenski alati

(616 proizvoda)

Da bi rad u bašti, u polju ili na njivi bio jednostavan i zabavan, a ne težak i dosadan, preporučljivo je da obezbediš odgovarajuća pomagala i alate, koji će ti te frustrirajuće zadatke pretvoriti u zadovoljstvo. Možeš da izabereš razni baštenski alat, od lopatice sa kojom možeš da okopavaš, koristiš pri sadnji ili sa lopaticama pravog oblika, veličine i težine sa kojima možeš u rad da uključiš i svoju decu. U ponudi imaš lopatice sa drvenom ili metalnom ručkom, a takođe, pri kupovini razmotri i svrhu i namenu njihovog korišćenja.

Za prozračivanje zemlje je svakako najbolji prozračivač, možeš da biraš među onima za profesionalnu i svakodnevnu upotrebu. Kada biraš između nekoliko vrsta prozračivača, obrati pažnju na kvalitet materijala (na primer, da li je metalni vrh dovoljno čvrst), koliko mu je vreme mirovanja (ako je duže, time se smanjuju troškovi, a istodobno štedi vreme), kakva je zaštita od pucanja u slučajevima intenzivnije upotrebe i slično. Važan kriterijum za izbor odgovarajućeg prozračivača je optimalno prozračivanje i mešanje tla. Prozračivač zemlje inače može da spada i pod alat za cveće, ako ima zvezdaste oštrice, sa kojima razbija komade zemlje i seče korov.

Na našim stranicama možeš između ostalog baštenskog alata da pronađeš i uporediš niz različitih kultivatora ili nekih drugih alata, sa kojima postižeš bolju iskoristivost hranjivih materija i poravnavaš i pravilno pripremaš zemlju za setvu. Nakon toga možeš da nastaviš sa sadnjom, pa proveri da li ti treba klin za sadnju koji će ti pomoći u čišćenju korenja drveća i grmlja. Za prozračivanje i mešanje zemlje možeš da koristiš grabulje i sa njima lakše možeš da ukloniš korov.

Ako u tvojoj bašti raste voće ili možeš da se pohvališ sopstvenim voćnjakom, sigurno može da ti olakša posao neki drugi baštenski alat, kao na primer berač voća, sa kojim je branje zrelih plodova brže i lakše. Sa beračem voća, zrelo voće možeš lako da bereš i sa veće udaljenosti, a izaberi onaj berač koji je prilagođen tvojoj visini na način da bude veličine kao metla. S obzirom da bez ovog baštenskog alata berba ide dosta teže, proizvođači danas prave berače od različitih materijala, oblika, vrsta i prilagođavaju ih različitim načinima korišćenja.

Prikaži više
616 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka