Motike

Kada kažemo motika, definitivno pomislimo na alat koji je poljoprivrednicima potreban za kopanje, prozračivanje površine zemlje, kao i za vreme sadnje i okopavanja povrća. U baštama, na njivama i poljima možeš da koristiš motiku kada ručno okopavaš biljke, dok u slučaju pluga, sa njim prvo kopamo i zemlju, a onda koristimo motiku. S njom dovršavamo posao tako što prekopavamo ono što sa plugom ili motokultivatorom nismo uspeli.

Čak i ako nemaš polja, njive ili svoju sopstvenu poljoprivredu, motika je svakako potrebna za uređivanje bašte. Pogotovo u vreme kada baštu prekrije nepotrebno rastinje ili izgled travnjaka kvari naporan korov. Baštenska motika, u takvim slučajevima, uz tvoju pomoć posao obavlja kvalitetno, efikasno i brzo, ali da bi to stvarno bilo tako, moraš da izabereš odgovarajuću motiku.

Srpske prodavnice na svojim policama nude više od tri stotine različitih vrsta motika, od kojih svaka može da varira u zavisnosti od materijala: drške ili ručke mogu biti u potpunosti od drveta ili metala, ali i materijali se takođe mogu kombinovati, na primer, donji deo od metala, a drška napravljena od drveta i prilagođena tvojim rukama tako da ne klizi prilikom korišćenja.

Dakle, izaberi motiku prvenstveno u odnosu na to za šta ćeš je koristi, kakvog oblika treba da bude i onu koja će za tvoj rad biti najpogodnija. Razlika između motika postoji i u odnosu na to da li ćeš je koristiti za rad u polju, vinogradu ili bašti, kao i u odnosu na način rada (kopanje, okopavanje ili plevljenje), pri čemu je važno da je uvek prilagođena vrsti tla. Veličina i težina motike mora biti prilagođena snazi njenog korisnika.

više
Saveti 0
83 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.