Grabulje

(159 proizvoda)

Jesen je doba godine koje nam donosi razne nijanse različitih boja. Osim toga, otpadanje lišća kao posledicu znači puno posla, uređivanje i čišćenje travnjaka ispred kuće ili stana. Konstantnu borbu sa čišćenjem doduše mogu da nam olakšaju grabulje, pa tako možeš da biraš između različitih oblika, materijala i veličina. Na raspolaganju imaš drvene ili metalne grabulje, zatim klasične i sve one u obliku metle. Kada biraš ovu vrstu baštenskog alata, odluka na prvi pogled deluje vrlo jednostavna, ali često to nije tako, jer pogrešnim izborom možeš sebi samo da otežaš i produžiš posao.

Kao i kod drugog alata za kući i baštu, kod grabulja nema univerzalnosti. Zato ćeš, na primer, prilikom rada u voćnjaku, za grabuljanje i sakupljanje lišća potrošiti manje zamaha i znatno manje vremena, ako izabereš pravilnu tvrdoću i oblik glave grabulja. Lakšem i bržem radu svakako doprinosi i težina samih grabulja, jer ako su preteške, rad može postati otežan. Čak i deca često žele da budu prisutna i da pomognu u grabuljanju, pa time veličina i težina postaju još bitniji.

Osim grabuljanja lišća, grabulje, naravno, mogu da posluže i za uređivanje, prozračivanje, ravnanje i obradu zemljine površine. One napravljene od visokokvalitetnog čelika, a možda i zaštićen dodatnim slojem tzv. duroplastom nisu podložne (preranoj) koroziji. Kvalitet je bitan da bi se sprečio nepravilno grabuljanje i druge nepotrebne greške i probleme.

Kako bi lakše odlučio koje grabulje su ti najprikladnije u odnosu na veličinu ili uzrast tvog deteta, materijal i kvalitet izrade, da li su zaštićene od korozije ili ne, kao i kako se različite grabulje razlikuju od proizvođača do proizvođača u odnosu na cenu i izgled možeš da proveriš među širokom ponudom na Idealno.rs.

Prikaži više
159 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka