Potraži među prikazanim proizvodima

Detektor ugljen-monoksida

(13 proizvoda)

Izuzetno je važno da ljudi budu svesni svih opasnosti koje vrebaju oko nas. Jedna od njih je i ona u obliku ugljen monoksida - plina, koji za čoveka može da bude fatalan. Karakteristično za plin je da je bez mirisa, ukusa i boje, i samo ljudsko telo ne može da ga otkrije pre nego što počne da ga udiše. Zato su veoma važni i neizostavni detektori ugljen monoksida. To je obavezan uređaj za svako domaćinstvo koje se greje na ugalj, mazut, ulje, naftu, drva, benzin, tečni ili prirodni gas, a u slučaju da detektor ugljen monoksida nemaš ili ti je potreban novi, obezbedi ga, jer ti povećava bezbednost toplog doma.

Ukoliko se susretneš sa situacijom curenja ugljen monoksida, brzo otvori vrata i prozore koje imaš u tim prostorijama, da i se što pre izluftiralo. Takođe, odmah isključi, odnosno ugasi sve uređaje za grejanje i što pre napusti prostorije koje su zahvaćene ugljen monoksidom. U slučaju gde u kući ili stanu postoji novi detektor za ugljen monoksid, u zagađene prostorije ne ulazi, dok se ne utiša zvuk na detektoru. Pre nego što pozoveš broj službe za održavanje bezbednosnog sistema, uveri se da da li postoji bilo kakva sumnja, da je kod tebe ili tvojih najbližih došlo do trovanja. U tom slučaju odmah pozovi hitnu službu.

Mnogo je lakše kada te na curenje ugljen monoksida zvukom upozori detektor ugljen monoksida. On te obaveštava i pre nego što počneš da udišeš smrtonosni gas, zato pregledaj i u ponudi prodavaca, izaberi onaj najboljeg kvaliteta, jak i kompaktan, jer je bezbednost samo na taj način osigurana. Pre nego što doneseš konačnu odluku, pažljivo pregledaj tehničke karakteristike, i obrati pažnju na model i tip detektora ugljen monoksida, tip senzora, napajanja, šum, odnosno glasnoću uređaja, radnu temperaturu, kao i stepen radne vlažnosti, težinu, a time i nosivost i stabilnost.

Prikaži više
13 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka