Ostala dekoracija

(1332 proizvoda)

Ako kupuješ ukrasne predmete za uređenje svog doma, mogućnosti su gotovo neograničene. Postoji toliko različitih prozorskih ukrasa, božićnih ukrasa, ukrasnog papira, hvatača snova, zvonca, lampiona, svetla, privezaka, ukrasnih ogrlica, venaca ... Da se ne bi previše zaneo u kupovini i ukrašavanju, što može da ima negativan rezultat po tvoj džep i neatraktivan izgled tvoje kuće, pre kupovine razmotri neke praktične savete.

Za početak, bilo bi dobro da znaš koji prostor želiš da ukrasiš i koliki je? Koja je njegova boja? Koji je njegov stil? Imaj na umu da, ako su predmeti premali neće doći do izražaja, a preveliki mogu izazvati osećaj prenatrpanosti i prezasićenosti prostora. Čak i kada kupuješ nešto jednostavno kao recimo venac za rođendan, moraš da znaš dužinu dijagonale sobe u kojoj će venac visiti.

Poznavanje prostora takođe uključuje i poznavanje stilova, boja i materijala koji su već prisutni u prostoriji. U Art Deco nameštenim prostorima ne možeš da staviš drveni kovčeg svoje bake s potkrovlja, kao što u rustikalno nameštenoj kući ne pripada moderna skulptura od metala i betona. Iskusni dizajneri enterijera, naravno, znaju da se pravila mogu kršiti, ali ako nisi jedan od njih, onda je bolje da se držiš proverenih pravila.

Isto tako je dobro da pre kupovine odrediš finansijski okvir koji ne želiš da prelaziš. Budući da su ukrasi po definiciji lepi i zanimljivi, brzo može da se dogodi da te njihov izgled prevari i da kupiš nešto što ti ne treba ili što ne možeš da priuštiš.

Kada kupuješ ukras za posebne situacije, tema ukrasa mora da bude adekvatna. Za rođendan verovatno želiš drugačiji ukras nego za vreme Božića. Međutim, čak i kada kupuješ tematske dekoracije još uvek se drži gore navedenih uputstava, jer nema smisla preterivati, ako ti se rezultat na kraju ne sviđa.

Osim toga, možeš da ukrasiš unutrašnje i spoljašnje prostore, uzimajući u obzir da nisu svi materijali prilagođeni različitim vremenskim uslovima. I ne zaboravi da je najljepša bašta ona koja je dobro održavana, a ne ona u kojoj je najveći broj baštenskih patuljaka.

Za kupovinu raznih dekorativnih predmeta po najboljim cenama pogledaj na Idealno.rs.

Prikaži više
1332 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka