Svećnjaci

(325 proizvoda)

Ako uživaš u prigušenom svetlu sveća i često ih pališ, ali ne želiš tragove voska po stanu, onda kupi dobar i pouzdan svećnjak, koji će s ponosom držati tvoje sveće i štiti svoj nameštaj od njihovog vrućeg voska.

Kvalitetan svećnjak mora da ima dve glavne karakteristike: stabilnost i otpornost na vatru. Oni mogu biti napravljeni od različitih materijala i oblika, ali ova dva uslova moraju biti zadovoljena, inače posledice mogu biti vrlo opasne. Dok svetlo sveće dočarava romantiku i stvara poseban ugođaj, a mirisne sveće imaju aromaterapijske vrednosti, nikada nemoj da zaboraviš da su to još uvek otvorena vatra, koja moraju biti adekvatno zaštićena, jer bi se u protivnom mogla dogoditi nesreća sa teškim posledicama - tako da sa svećama postupaj odgovorno.

Za proizvodnju svećnjaka se koriste različiti materijali. Najčešći su metal, staklo i keramika, budući da nisu zapaljivi. Takođe, mogu da budu napravljeni od drveta, koji mora da budu tretirani i obrađen tako da budu nezapaljivi. Oblici svećnjaka variraju od tradicionalnih do modernih, od jednostavnih do kompleksnih, a osnovni uslov je njihova stabilnost.

Svećnjak može i bez upaljene sveće da postigne dekorativni efekt u prostoriji. Neki svećnjaci su prava umetnička dela, dok su drugi jednostavni i minimalistički i služe samo kao držač za sveće. U svakom slučaju, pre nego što se odlučiš na kupovinu bilo kojeg svećnjaka, prvo uzmi u obzir kako će izgledati u prostoru. Osim toga, uzmi u obzir i svrhu svećnjaka. Ako ti je potreban za samo određenu namenu (na primer, neki verski obred), onda mora po obliku da bude u skladu sa tradicijom. Ako je svećnjak samo ukras u kući, onda možeš da pustiš mašti na volju.

Uz izgled i namenu, pripazi i na veličinu svećnjaka, ali i sveće koju će držati. Za male sveće će biti dovoljna i plitka staklena čaša, a za velike sveće ti, naravno treba nešto potpuno drugo. Prilikom izbora malog svećnjaka imaš mnogo više slobode, jer uvek možeš da ga jednostavno spakuješ u ormar kada ga ne koristiš i onda više neće kvariti izgled tvog doma. Veliki svećnjak moraš shvatiti kao ukras u prostoru i s obzirom na to da izabereš pravi.

Idealno.rs ti nudi širok izbor takvih i drugih svećnjaka, štaviše, možeš čak i da uporediš cene različitih prodavnica. Ne ustručavaj se da pre kupovine svećnjaka za najbolju ponudu pogledaš na Idealno.rs.

Prikaži više
325 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka