Zaštitne podloge

Čak i naše bake su znale da je ispod gornje čaršava pametno imati još deblji čaršav kao podlogu. Tako je dušek bolje zaštićen od znoja i drugih nečistoća, ali ako se nešto prosulo, većinu toga upije čaršav koji se može brzo zameniti i dušek ostaje čist.

Danas više nije potrebno stavljati debele čaršave koje se tokom spavanja često zgužvaju i žuljaju onoga ko spava na njima, pa ih može biti teško oprati i osušiti zbog svoje veličine i debljine. Zato danas na tržištu postoje razne podloge koje obavljaju istu funkciju još bolje.

Naravno, pre kupovine zaštitne podloge prvo proveri dimenzije svog dušeka. Podloga i dušek moraju da budu istih dimenzija po površini, pa pre kupovine proveri debljine svog dušeka i dužinu lastiša na podlozi.

Ako kupuješ podlogu za dečiji krevet, vrlo je preporučeno da kupiš onu koja je vodootporna. Iako je istina da takve podloge slabije dišu, njihova vrednost je neprocenjiva u periodu kada se dete navikava da spava bez pelena. Budući da se nesreća samo dogodi, i to obično usred noći, puno je lakše jednostavno zameniti zaštitnu podlogu i čaršav nego sušiti dušek. Iz tog razloga je bitno da da se podloga može prati.

Zaštitne podloge za krevet na kojem spavaju odrasle osobe ne moraju biti vodootporne, ali i dalje moraju biti dovoljno jake da bi mogle zadržati znoj i sve druge tečnosti koje bi mogle da budu prosute u krevet. Takođe je neophodno da se može prati i da je po dimenzijama usklađena s dušekom.

Pri izboru zaštitne podloge proveri materijal od kojeg je napravljena. Bez obzira na to koliko je divan i poseban dušek, on je ispod zaštitne podloge koja će prva doći u kontakt s tvojim telom. Zato kada izabereš materijal od kojeg je tvoja podloga napravljena, sledi iste uslove koje je morao zadovolji tvoj dušek. Na primer, ako imaš problema sa alergijama i tvoj dušek i jastuk su antialergijski, takva bi trebalo da bude onda i zaštitna podloga. Ako radije imaš tvrdi dušek onda izaberi i tvrdu podlogu, a ako ti je draže da spavaš na mekanom, izaberi podlogu koja će zadovoljiti tu želju. Međutim ako tvoj dušek nije najudobniji možeš izabrati podlogu s karakteristikama koje misliš da nedostaju tvom dušeku iz svog da bi izbegao troškove kupovinu novog dušeka.

Za najbolje cene svoje nove zaštitne podloge pogledaj na Idealno.rs.

više
Saveti 0
Cena
MIN MAX

Pretraži po brendu

Boja

Dužina (cm)

MIN MAX

Širina (cm)

MIN MAX

Ne propusti

8 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savete

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.