Kecelje

(107 proizvoda)

Kecelje se uglavnom koriste u kuhinji, ali su korisne i u drugim situacijama. Mnogi stolari pre početka rada se zaštićuju keceljom, često i slikari ...kao i svi oni koji ne žele da zaprljaju odeću na poslu. Pogodne su i za malu decu kao zaštita kod lakiranja, igranja sa glinom, plastelinom ili kada pomažu roditeljima u kuhinji.

Na tržištu je nekoliko vrsta kecelja. Najčešće su one koje imaju kaiš oko vrata, trake na struku koje se vezuju na leđima, i pokrivaju telo od vrata, pa sve do sredine butina. Profesionalne kuvarske kecelje imaju i rukave, pa se pričvršćuju na leđima i pokrivaju telo od vrata do sredine butina. Neke od najpopularnijih kecelja su one koje se protežu od struka nadole, vezuju se na leđima i ne prekrivaju gornji deo tela.

Većina kecelja, koje su dostupne na tržištu su napravljene obično od pamuka ili veštačkog materijala. Prednost tih kecelja je da možeš da ih opereš u veš mašini uz korišćenje sredstava za uklanjanje fleka. Kecelje napravljene od tih materijala uglavnom koriste profesionalni kuvari i kućne domaćice.

Tu su i plastične kecelje. Prednost njihovog korišćenja je lakše uklanjanje fleka i prljavštine sa njih. Nedostatak je da na njima ne možeš da koristiš jača hemijska sredstva za uklanjanje fleka. Te kecelja najčešće koriste oni koji rade sa mnogo boja. Posebno su pogodne za malu decu prilikom stvaranja umetničkog materijala, tako da često možeš da ih vidiš u vrtićima i školama.

Na težim poslovima gde postoji veća mogućnost oštećenja materijala tradicionalno se koriste kožne kecelje. Takve kecelje ne mogu lako da se oštete što obezbeđuje njihovu dugotrajniju primenu. Obično se koriste pri pravljenju rukotvorina.

U današnje vreme kecelje nisu više samo radna odeća već i modni detalj, tako da su dostupne u širokom rasponu oblika i dizajna - od elegantnih do smešnih, od modernih do tradicionalnih motiva. Kako bi zaokružili ukupan utisak uređenja tvoje kuhinje možeš da izabereš kecelju u skladu sa ostalim kuhinjskim priborom. Najčešće je to kombinacija rukavica za kuvanje i / ili kuvarskog šešira, ali i komada pribora za jelo.

Za najbolju cenu svoje nove kecelje pregledaj i pronađi najbolje ponude na Idealno.rs.

Prikaži više
107 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka