Čišćenje podova

Sa najnovijim priborom za čišćenje podova, ovaj zamoran posao je postao mnogo lakši i efikasniji. Ako ga ni ti ne voliš, pronađi dobro sredstvo za čišćenje podova na Idealno.rs i sigurno će ti postati manje neprijatan.

Ovde možeš da pronađeš široku paletu raznih krpa za čišćenje podova. Neke su napravljene od visoko upijajućih mikrovlakana, a druge su napravljene od materijala sa kojima vrlo detaljno možeš da očistiš svoje pločice. Za čišćenje parketa su ti dostupne posebne maramice, a za jednokratnu upotrebu, koje su natopljene sa sredstvom za čišćenje i voskom za negu parketa.

Najbolje je da sredstva za čišćenje podova biraš prema vrsti poda koji želiš da očistiš. Parket ima različite zahteve od pločica, a čišćenje pločica nije isto kao čišćenje linoleuma.

Za čišćenje parketa su najpogodniji najmekši materijali, jer ne želiš da ostavljaš ružne ogrebotine, u kojima će se skupljati prljavština. Pored toga, parket je i osetljiv na tečnosti. Budući da je od prirodnog materijala, parket apsorbuje tečnost, pa se zatim širi i može da se podigne od poda. Takav parket je uništen i mora da bude profesionalno popravljen ili čak kompletno zamenjen. Zato, oprezno sa vodenim sredstvima za čišćenje; za parket jednostavno nisu pogodna. Ista ograničenja moraš uzeti u obzir i pri čišćenju laminata.

Linoleum nije osetljiv na vodu i druge tečnosti. Dakle, pod obložen linoleumom možeš mokro da čistiš. Ipak, potrebno je da obratiš pažnju na ogrebotine koje se na linoleumu dobro vide.

Za čišćenje su najmanje osetljive pločice. One dobro podnose sve metode čišćenje poda. Možeš ih čistiti mekom krpom, ali i grubljom četkom - pločica će sve podneti.

Srećom, prošli su dani kada smo strugali kolena prilikom čišćenja poda. Danas nemaju duge ručke samo metle, već postoji široka ponuda najrazličitijih teleskopskih čistača sa oblikovanom glavom koja prati konture površine poda. Ako ti nije teško da posegeš malo dublje u džep, možeš da kupiš komplet za čišćenje podova, s kojim pored teleskopskog čistača dobijaš i kantu za vodu i deterdžent, kao i pedalu koja pomaže da iscediš glavu za čišćenje. Pored toga, na kanti je oznaka za preporučeni nivo vode i udubljenje za lakše pražnjenje prljave vode.

Da bi neprijatan zadatak čišćenja postao zabavan i prijatan, možeš da kupiš papuče za čišćenje. To su papuče koje imaju đon prekriven resicama od mikrovlakana i sa njima jednostavno klizaš po stanu i na taj način očistiš prašinu i druge nečistoće sa poda.

Prije kupovine dobro proveri na Idealno.rs koja ponuda je najbolja i najisplativija.

više
Saveti 0
229 proizvoda
 • Popularnost
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)
  • Broju prodavnica
  • Broju mišljenja korisnika

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2019 Ceneje d.o.o.