Peći

(354 proizvoda)

Najbolji osnovni način grejanja je grejanje putem peći. Čak i za centralno grejanje je potrebna peć. Na Idealno.rs možeš da biraš između gomile različitih peći namenjenih za zagrevanje jedne prostorije ili, češće, celog stana ili stambenog prostora.

Pogrešno mišljenje je da je centralno grejanje moguće koristiti samo na mazut. Čak i kaminske peći na drva, pelet ili plinske peći, su dizajnirane za korišćenje za centralno grejanje. Na tržištu postoji mnogo različitih peći i različitih proizvođača peći, a među njima sigurno možeš pronaći peć koja je pogodna za tebe.

Grejanje na drva je najstariji metod grejanja i zbog toga nam je verovatno najprijatnija. Činjenica da su stabla pri planskom pošumljavanju obnovljivi izvor energije, uverava mnoge ljude da kupuju peći na drva. To posebno važi za one koji imaju pristup kvalitetnim drvima za ogrev.

Peći na pelet ili brikete su vrlo sličan način grejanja pećima na drva. Pelet i briketi su takođe napravljeni od drveta, a posebno su ekološki prihvatljivi, jer su napravljeni od otpadne piljevine koja nastaje u drvnoj industriji, prilikom prerade drveta ili drugih drvnih ostataka. Njihova efikasnost zavisi od kvaliteta osnovne sirovine.

Ako ti je teško da se odlučiš između ova tri načina grejanja, ne brini, jer su na tržištu dostupne i peći koje kombinuju dva ili čak tri različita načina grejanja. Pored peći na drva ili na obrađena drva, tu su i peći na slamu. Takve peći mogu da budu veoma korisne posebno u ruralnim područjima, gde nakon žetve ostaje višak slame.

Među modernije metode grejanja spadaju i peći na ulje i plin. Prednost korišćenja plinskih peći se ističe posebno tamo gde postoji mogućnost priključenja na plin, ali to nije nužan uslov, jer plin može biti dostavljen na neki drugi način. Peć na ulje može da radi samo sa unapred kupljenim i u rezervoarima punim uljem. Ovaj način zagrevanja je vrlo koristan za vikendice i udaljenija mesta, iako se uspešno koristi i u gradu. Za svoj rad, peć na plin kao i peć na ulje traži električnu energiju. Ako u tvom kraju nema problema sa snabdevanjem električnom energijom i cena je niska, a možeš da se odluči i za potpuno električnu peć. Na taj način izbegneš plaćanje za još jedan priključak i imaš trajnu zalihu goriva.

Sve navedene vrste peći su bogato zastupljene na internet stranici Idealno.rs. Ovde možeš da uporediš međusobno cene različitih prodavnica i da se pobrineš da prođeš najbolje što možeš.

više
354 proizvoda
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka