Potraži među prikazanim proizvodima

Cena
MIN MAX

Snaga grejanja (W)

MIN MAX

Maks. temperatura vode (°C)

MIN MAX

Snaga (W)

MIN MAX

Dubina (cm)

MIN MAX

Visina (cm)

MIN MAX

Toplotne pumpe za grejanje

(56 proizvoda)

Želiš da smanjiš troškove grejanja i istovremeno da obezbediš maksimalno očuvanje okoline? Toplotna pumpa je pravo rešenje za tebe. U novije vreme je sve popularniji način grejanja sa toplotnom pumpom, jer možeš da imaš i do 50% niže troškove grejanja. S obzirom da takav način grejanja iskorišćava razliku u unutrašnjoj i spoljašnjoj temperaturi, zapravo jedini trošak koji ti ostaje je cena električne energije potrebne za rad pumpe. Na Idealno.rs postoji mnogo toplotnih pumpi različitih proizvođača i sigurno će se naći neka pogodna za tebe.

Toplotne pumpe mogu da se podele u tri različita sistema, prema načinu rada. Zovu se voda - voda, zemlja - voda i vazduh - voda. Sistem voda - voda je u stanju da razmenjuje energiju između izvora vode i vode u sistemu grejanja. Sistem zemlja - voda razmenjuje energiju između vode i zemlje, a sistem voda - vazduh, razmenjuje energiju između okolnog vazduha i vode. Sistem biraš u zavisnosti od uslova na tvom objektu. Ako imaš mogućnost pristupa izvoru vode, možeš da izabereš sistem voda - voda. Za sistem zemlja - voda ti treba puno prostora. Površina cevi razvedenih po zemlji mora da bude dvostruko veća od površine grejanog objekta. S obzirom da nije svima dostupan izvor vode ili veliko zemljište, većina ljudi se odlučuje za vazduh - voda, jer kod tog sistema ti treba samo pristup spoljnom vazduhu.

Efikasnost toplotne pumpe proveri tako što proveriš njen COP ili koeficijent efikasnosti. Ovaj broj govori koliki je odnos između ulazne i izlazne snage. Najefikasnije pumpe su voda - voda. Kod njih COP broj varira između 5,2 i 6,2. Po efikasnosti zatim sledi zemlja - voda sa COP brojem između 4,4 i 5, a najmanju efikasnost imaju pumpe vazduh - voda sa COP brojem između 3,4 i 4. Ipak, ušteda energije kod pumpe vazduh - voda je dovoljno velika da nema razloga da se ne koristi.

Pre kupovine toplotne pumpe, raspitaj se o proizvođaču i pružaocu usluge podrške. Kod ispravne ugradnje usluge servisiranja mogu da budu odgođene za nekoliko godina, ako kupiš kvalitetnu toplotnu pumpu. Skuplji modeli mogu da se upravljaju i programiraju čak i na daljinu - putem interneta. Da li proizvođač ima zastupništvo i servisnu mrežu u našoj državi, koja će brzo eliminisati eventualne greške i probleme, vrlo je bitno da ti ove zime ne bi bilo hladno. Takođe, vrlo važan je izvor delova za pumpu, jer su na tržištu cenovno dostupni modeli, koji su slabijeg kvaliteta.

Ukratko, pred tako velikom i važnom kupovinom, kao što je kupovina toplotne pumpe, saznaj sve o poreklu pumpe u ponudi raznih prodavnica. Kada to učiniš, pregledaj ponudu različitih toplotnih pumpi na Idealno.rs i pronađi najbolju cenu.

Prikaži više
56 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka