Salamoreznice

(72 proizvoda)

Ako te ljuti to što nikad ne možeš kod kuće tanko da nasečeš salamu ili šunku, kao što to precizno urade u prodavnici, onda je vreme da kupiš salamoreznicu. Ovaj uređaj je pogodan za sve ljubitelje tankih kriški salame i za one kojima ručno sečenje salame uzima previše vremena.

Razne salamoreznice koje možeš da pronađeš i međusobno uporediš na idealno.rs, se razlikuju po veličini, ali je to i dalje dosta veliki uređaj, pa pre kupovine pronađi najpogodnije mesto za njega u svojoj kuhinji. Uglavnom su napravljene od nerđajućeg čelika, nisu teške za čišćenje, ali budući da je topla voda štetna za oštrice, moraš ih oprati ručno.

Proveri da li salamoreznica koju želiš da kupiš ima stabilne noge, koje se vakumom učvrste na površinu. To je vrlo važno da ne bi došlo do povreda. Neke imaju i ugrađenu zaštitu za palac, što je takođe vrlo korisno. Ako su u tvom domaćinstvu stalno ili često prisutna mala deca, izaberi model salamoreznice koji ima zaštitu za decu. Ova zaštita ih sprečava da uključe salamoreznicu slučajno i tako se povrede. Oprezno i odgovorno korišćenje uređaja je vrlo važno.

Većina modela ima mogućnost podešavanja različite debljine sečenja, od najtanjih, pa sve do 17 milimetara. S obzirom da se razlikuju po jačini, naravno, razlikuju se i prema brzini sečenja. Snaga motora kreće se u rasponu od 100 W do 180 W ili više. Koristan dodatak sa svakom salamoreznicom je poslužavnik za odlaganje isečene salame.

Osim jačine i brzine sečenja, važan je i kvalitet izrade salamoreznice. Potrebno je da proveriš, koliko dobro klizi poslužavnik sa salamom po donjem delu dok se seče, jer eventualne smetnje tokom rada mogu da budu vrlo frustrirajuće, pa čak i opasne.

Za lakše čišćenje, neki modeli imaju mogućnost odlaganja kabla u donjem delu tako da ne stvara gužvu i nered na kuhinjskom stolu dok se ne koristi.

Bez obzira na to da li se odlučuješ za jednostavniji ili više profesionalan model salamoreznice, pre kupovine proveri i uporedi različite ponude na Idealno.rs.

Prikaži više
72 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka