Ekstraktori

(186 proizvoda)

Ako želiš da oteraš zimske prehlade i letnje viruse, treba ti dovoljno vitamina C. Jedni od najboljih izvora tog važnog vitamina su upravo agrumi. Mandarinu ili narandžu možeš, naravno, oljuštiti i pojesti, ali većina to neće uraditi s limunom ili grejpom. Zato je vrlo korisno ako imaš pri ruci cediljku za agrume tako da možeš da iscediš svež voćni sok i da napraviš ukusno osvežavajuće piće. Možeš da pripremi napitak od samo jedne vrste voća ili da pomešaš više različitih.

Na idealno.rs postoji mnogo različitih modela cediljki za agrume. Oni se razlikuju po veličini, materijalu, načinu ceđenja i, naravno, ceni.

Najčešće su ručne cediljke, koje su zbog svoje jednostavnosti, najjeftinije i najlakše su za čišćenje. One mogu da budu napravljene od stakla, plastike ili metala, i uglavnom možeš da ih pereš u sudomašini. Po veličini razlikujemo male – pogodne samo za jedan ili dva limuna, pa one sa kojima bez problema možeš da iscediš litar soka, bez da ga svako malo sipaš. Prednosti ručnih cediljki su njihova cena, jednostavnost upotrebe i čišćenja, a nedostatak je činjenica da priprema veće količine soka sa takvom cediljkom može da bude vrlo naporna.

Ako želiš da posegneš malo dublje u džep, možeš da izabereš električnu cediljku. Među električnim cediljkama postoje još veće razlike nego kod ručnih. Najosnovniji električni modeli cediljki se ne razlikuju mnogo od ručnih cediljki, ali kad pritisneš voće ona počne automatski da se okreće. Budući da nema potrebe okretati zglob tokom ceđenja voća, sigurno je lakši za korišćenje od ručne cediljke, ali neku snagu i dalje treba uložiti. Među skupljim možeš da pronađeš one koji su vrlo jednostavni za korišćenje. Većina njih na poklopcu ima polugu, koja se lako pritisne prema dole i voće se u vrlo kratkom roku iscedi. Velika većina sadrži i set nastavaka raznih veličina koji mogu da se prilagode pojedinim vrstama voća.

Pre kupovine na idealno.rs pogledaj različite vrste cediljki i uporedi njihove cene.

Prikaži više
186 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka