Oprema za roštilj

(248 proizvoda)

S obzirom da je pečenje na roštilju toliko popularno, na tržištu je dostupno puno opreme za roštilj. Neki komadi opreme su univerzalni, a drugi su specifični samo za određenu vrstu roštilja. Na idealno.rs pronađi i jednu i drugu opremu.

Među univerzalnom opremom za roštilj su svakako i dobre rukavice za primanje vrućih predmeta i kecelja koje će te štititi od masti i drugih nečistoća. Za pripremu dobrog komada mesa ili brzo seckanje povrća takođe su ti potrebni kvalitetni i oštri noževi svih vrsta. Dobra hvataljka, napravljena od materijala koji je otporan na toplotu, oduševiće svakog grill majstora, a zajedno sa njom uvek su dobrodošli duga viljuška i lopatica za okretanje pljeskavica. Tu su i razni dodaci u obliku vešalica na koje možeš da obesiš pribor za roštiljanje. Tu su svi dodaci i oprema koja dolazi sa svakom vrstom roštilja.

U zavisnosti od vrste roštilja razlikujemo različite vrste goriva koje može da se kupi za roštilj. Tako za plinski roštilj možeš da biraš između plinskih boca različitih oblika i kapaciteta, a roštilja na ugalj možeš da biraš između uglja i briketa. Lako naknadno možeš da kupiš i posebna goriva i rezervoare za dimljenje koji variraju u zavisnosti od vrste roštilja.

Za prenosne roštilje možeš da biraš između različitih postolja i kolica. Ako tvoj roštilj nema poklopac, možeš uvek ga kupiš naknadno, kao i sve vrste ambalaže pogodne za pripremu raznih jela. Razne ploče i rešetke za roštilj se lako menjaju i naknadno kupuju, zato što spadaju u obaveznu opremu za roštilj. Mnogima je termometar za pečenje vrlo koristan, ili čak termostat za roštilje koji to omogućavaju, a nužan deo potrebne opreme za sve spoljašnje roštilje je barem jedan oblik prekrivala koja će ga štititi od vremenskih uticaja.

Ne smemo da zaboravimo ni higijenu, pa tako možeš da biraš između raznih čistača za roštilj. Oni su prilagođeni različitim materijalima i roštiljima i nisu univerzalni i jednako pogodni za čišćenje svih roštilja. Ovde moraš da paziš da izabereš jedan čistač koji odgovara tvom tipu roštilja.

Za najukusnije rezultate pečenja na žaru, osim izvrsne opreme i materijala potrebno je imati dobar plan. Zato imaš dostupne razne kuvare koji su specijalizovane za recepte na roštilju. Kada savladaš sve recepte i trikove, uz malo mašte možeš da pišeš i svoje sopstvene.

Mnogo pribora za roštilj ti je dostupno na internet stranici Idealno.rs. Ovde možeš da uporediš različite ponude i da izabereš onu koja ti se najviše sviđa. I puno prijatnih trenutaka sa roštiljem!

Prikaži više
248 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka