Kontaktni roštilji / kuhinjski roštilji

(303 proizvoda)

Voliš hranu sa roštilja, ali nemaš balkon ili terasu? Nema problema, električni kontakt roštilj može da bude koristan kao i plinski ili roštilj na ugalj. Budući da možeš da ga koristiš u zatvorenom prostoru i na mnogo različitih načina, može da bude i korisniji od tradicionalnog roštilja. Zauzima manje prostora, a neki imaju odvojive ploče koje mogu da se peru u sudomašinu, a tu su čak i oni koji imaju dodatak za pečenje vafla. Zato ne brini ako nemaš dovoljno otvorenog prostora za klasični roštilj - kontakt roštilj takođe može da zadovolji sve tvoje potrebe.

Pre nego što kupiš kontaktni roštilj, treba da proveriš nekoliko ključnih karakteristika. Budući da je za roštilj bitno da se njegova ploča brzo zagrijava i dođe do vrlo visoke temperature, moraš prilikom kupovine kontaktnog roštilja da proveriš njegovu snagu. Ako kupiš bilo koji od roštilja sa snagom manjom od 1800 W, rizikuješ da se neće dovoljno zagrejati i da će biti pogodan samo za pečenje hleba ili će zagrevanje trajati čitavu večnost. To ne znači da takav roštilj ne možeš da koristiš, ali je dobro da znaš unapred šta ti pruža takav izbor.

Još jedna važna i korisna karakteristika dobrog kontakt roštilja je mogućnost podešavanja visine gornje ploče roštilja. Na taj način obezbeđuješ da gornja ploča neće previše pritiskati hranu, ali i dobiti mogućnost grilovanja hrane, a i da ploču možeš da podigneš dovoljno visoko da nije u kontaktu sa hranom, pa da može lepo da se zapeče na vrhu.

Takođe je važno da se na tvom kontakt roštilju može podesiti temperatura, jer je jasno da ne možeš peći sendviče i ćevape na istoj temperaturi. Dobrodošla je i mogućnost nagiba ploče tako da kod masnije hrane mast redovno odlazi i hrana bude zdravija. Većina roštilja ima posudu za sakupljanje masti, a neke imaju i dodatni rezervoar za hvatanje masnoće sa gornje ploče kad je podigneš, pa se tako višak masnoće odvaja u posudu i ne kaplje na sto.

Ako imaš roštilj koji ima mogućnost pomeranja položaja gornje ploče, možeš da ga koristiš kao roštilj na otvorenom. Vrlo korisna je i mogućnost odvajanja ploče tako da se može da se opere u sudomašini. Budući da nemaju svi kontakt roštilji tu mogućnost, proveri pre kupovine.

Ako već znaš da je kontakt roštilj nešto što želiš, proveri i uporedi različite ponude na Idealno.rs. Prijatno!

Prikaži više
303 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka