Aparati za kuvanje na pari

(55 proizvoda)

Već duže vreme nije tajna da je priprema hrane pomoću pare vrlo zdrava. To nam omogućava kuvanje povrća bez gubitka hranjivih materija koje ono gubi kada ga kuvaš u vrućoj vodi. Kuvanje sa parom nije novost, jer su ljudi još ranije koristili različite posude napravljene za tu namenu. Ipak, tehnološki razvoj prošlog veka je uticao na kuvanje sa parom, pa se tako danas na tržištu nude razni modeli kuvala na paru.

Kuvala na paru su pogodna za pripremu čitavog niza jela: povrća, pirinča, piletine, ribe ... Neki su čak dodali posudu za kuvanje jaja. Većina parnih kuvala se sastoji od nekoliko nivoa koji omogućavaju kuvanje više jela u isto vreme. Dakle, u jednoj turi skuvaš povrće, pirinač i piletinu, bez da se brineš o mešanju ukusa, jer čak i kada se u kuvalu sprema različita hrana u isto vreme, ukusi među različitim nivoima se ne mešaju.

Parna kuvala mogu da se podele na one koji se mogu podesiti ručno i digitalno, a oba su vrlo jednostavna za korišćenje. Ako ne voliš ručno pranje sudova, izaberi takvo parno kuvalo koje može da se pere u sudomašini. Naravno, donji deo, koji je povezan na struju nikad ne smeš da potopiš pod vodu, a čišćenje može da bude samo vlažnom krpom, a posude na nekim modelima možeš da opereš u sudomašini.

Moderniji modeli imaju čak i prozorčić kroz koji možeš da kontrolišeš nivoe vode i po potrebi dodavati još. Neki modeli parnih kuvala mogu da se dopune vodom i spolja, pa nije potrebno sklanjati posude za vreme kuvanja. Naravno, najbolje je proveriti sve ove karakteristike pre kupovine.

Dok ih međusobno gledaš mogu da budu vrlo slični, ipak pre kupovine proveri kapacitet pojedinog modela. Kada izabereš najbolji za sebe, na Idealno.rs uporedi različite ponude i izaberi najbolju.

Prikaži više
55 proizvoda
Sortiraj:
  • Popularnost
  • Cena (od najniže)
  • Cena (od najviše)
  • Broju prodavnica
  • Popust (od najvišeg)
  • Naziv proizvoda (A-Z)
  • Naziv proizvoda (Z-A)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka