Košarkaške lopte

Košarka je veoma popularan sport, koji se igra kako na parketu u sali, tako i na spoljnim terenima. Košarku obožavaju kako deca, tako i stariji, žene i muškarci. To je timski sport koji pojačava saradnju među igračima, a u isto vreme zahteva dodatnu meru agresivnosti i koordinacije. Preporučuje se mlađoj deci, jer upisom deteta u košarkaški klub, počinje da se razvija njihova koordinacija. Sama igra je, naravno, nemoguća bez košarkaške lopte, a izbor košarkaške lopte svakako nije lak, već predstavlja veoma kompleksnu odluku.

Košarkaške lopte se dele na one za salu i na one za igru napolju po asfaltu, i izbor adekvatne lopte prema terenu je neophodan. Tradicionalno, košarkaške lopte su napravljene od kože, ali mogu biti i od gume ili sintetičkih materijala. Izbor materijala ima odlučujuć uticaj na samu igru, kao i na dugotrajnost same lopte. Standardna veličina košarkaške lopte je 7, što uglavnom i piše na njoj, i lako možemo da izaberemo između manjih i većih dimenzija. Lopta mora da bude adekvatno naduvana, i kada je pustiš sa visine da se odbije od poda. Ukoliko se odbije više od pojasa, onda je previše naduvana, a ako se odbije manje, onda je nedovoljno naduvana.

više
Saveti 0

Potraži među prikazanim proizvodima

Ne propusti

MOLTEN lopta BGL-7X

u Sportzon

od 15.000,00 din

Lopta kosarkaska cooper ( SBL46 )

u Kliklak Racunari

od 1.426,00 din

Komentari

Pre 2 godine

WILSON košarkaška lopta NCAA WAVE PHENOM

WILSON košarkaška lopta NCAA WAVE PHENOM RBR WTB0885

Izuzetno lose uradjena lopta, posle dva dana laganog bacanja na kos pocela da ispusta. Provereno u vodi, ispusta celom duzinom utisnute crne linije sitne mehurice tako da za 10-12 h ispusti. Ne preporucujem. pozz.

Na Idealno.rs se aktivno brinemo za bezbednost korisnika i podataka.

Za prikaz proizvoda i ponuda prodavnica sačekaj malo.

User: 54.224.220.72 1115944003

Za dodatna pitanja, pišite na webmaster@ceneje.si

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedelljne e-novosti.