Supermarket
SAVET Telefoni
28.3.2022. 14.40.41

KAKO IZABRATI MASKU ZA MOBILNI TELEFON?

1/1

Danas mobilni telefoni imaju sve više funkcija, ali su - paradoksalno - i sve krhkiji. Izbegni naprsle klizače i oguljene ivice i obezbedi pravu zaštitu kupovinom folije ili stakla za ekran i futrole ili maske.

 

  • Maja, urednica na Idealno.rs
  • Vreme čitanja: 2 min

 

Indeks

  1. Vrste zaštite
  2. Prema čemu izabrati
  3. Zaštita ekrana
  4. Futrole za posebnu marku telefona
  5. Savet za kraj

 

1.    Vrste zaštite


Maske

 

Maske su klasična zaštita za bočne strane i poleđinu telefona. Možeš da nađeš različite vrste - neke se oblikuju prema telefonu i sprečavaju ogrebotine i upadanje prljavštine, dok druge imaju visoke rubove pa delimično pružaju zaštitu i samom ekranu stvarajući mali razmak između njega i površine na koju je spušten. U ponudi je ogroman broj motiva, boja i materijala, sa svojim specifičnim karakteristikama.

 

Stražnja maska

 

Preklopna futrola

 

Preklopna futrola pokriva ivice i poleđinu telefona, ali štiti i ekran od oštećenja - mada samo dok je zatvorena, pa je svakako preporučljivo nabaviti i foliju ili staklo. Napredniji i skuplji modeli preklopnih futrola imaju i mogućnost prikaza notifikacija na prednjoj korici, tako da možeš da vidiš dolazne pozive i primaš obaveštenja.

 

Preklopna futrola

 

Univerzalne futrole


Univerzalna futrola može da se koristi za bilo koji tip telefona koji odgovara njenim dimenzijama - ne moraš da se baviš prorezima za tastere i ulaze. Međutim, obično je potrebno da izvadiš telefon iz futrole kada ga koristiš. Pronaći ćeš i posebne vodootporne futrole koje ti omogućavaju kontrolu ekrana kroz samu futrolu i imaju traku za nošenje oko vrata.

 

Univerzalna prozirna vodootporna futrola

 

Sportske futrole


Sportske futrole imaju poseban kaiš za pričvršćivanje oko ruke, pri čemu telefon ne ometa kretanje. Ali možeš da nađeš i futrole koje se kopčaju oko struka. Obično su to univerzalne futrole, gde moraš da paziš samo na unutrašnje dimenzije kako bi tvoj telefon unutra stao.

 

Futrola za mobilni telefon za trčanje

 

2.    Prema čemu izabrati

 

Stalak

Većina preklopnih futrola može da posluži i kao stalak, pa ih tako možeš koristiti prilikom gledanja klipova ili kuvanja prema receptu sa interneta.


Punjenje

U današnje vreme trend postaju i futrole za punjenje, koje nakon uvlačenja telefona i pritiska na taster na prednjoj korici počnu da pune tvoj uređaj poput baterije.


Skladišni prostor

Mnoge vrste futrola, posebno preklopne futrole, nude dodatni prostor - džepove za platne i kreditne kartice ili vizitkarte, spisak za kupovinu i sl.

 

Maska sa prostorom za kartice

 


3. Zaštita ekrana

Staklo

Danas je kaljeno staklo deo standardne opreme za mobilne telefone. Njegovo postavljanje je jednostavnije nego postavljanje zaštitne folije. Pored toga, zaštitno staklo štiti tvoj ekran i u slučaju pada - staklo može da naprsne, ali sam ekran ostaje neoštećen.

 

Folija

Zaštitna folija sprečava grebanje ekrana, ??ali ne sprečava njegovo pucanje. Danas se folije rade po meri za svaki tip telefona. Prilikom lepljenja, pazi da se ispod folije ne naprave vazdušni džepovi.

 

4. Futrole za posebnu marku telefona

 

5. Savet za kraj

Prilikom izbora futrole/maske proveri da li je ona kompatibilna sa tvojim telefonom. Da bi dobro štitila tvoj mobilni telefon, mora da ima tačno određene proreze za ulaze i tastere koji odgovaraju tvom specifičnom modelu telefona.

 

Pogledaj Navlake, kutijice i torbice na Idealno.rs »

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka